Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) forsøkte før påsken å søke fritak fra koronastengingen for tungbilopplæring.

– Søknaden ble avist på grunn av smittevernshensyn, sier informasjons- og forlagssjef i ATL, Jan Harry Svendsen 

Svendsen håper at tungbilfører-opplæringen blir sett på som samfunnskritisk, og får fritak fra koronastengning så fort som mulig.

– Vi skulle gjerne sett at vi fikk det samme fritak fra covid-19-forskriften som nylig ble gitt til for eksempel frisørtjenester, kroppspleie og liknende tilbud. ATL har, sammen med NAF og Trafikkforum, sendt inn et bransjestandardforslag som er til behandling hos helsemyndighetene. Vi har fortsatt hverken mottatt dato for oppstart, eller signaler om hva slags planer de har, avslutter informasjons- og forlagssjefen.

Trygghet kommer først

– Vi vet at det å få førerkort er viktig for mange, og vi jobber nå på spreng for å få oppkjøringene i gang igjen. Men det er viktig at vi setter både elevenes, trafikklærerens og våre sensorers trygghet først, og håper på forståelse for at det er en del tiltak som må på plass før det skjer, sier avdelingsdirektør Trafikant, Henning Harsem i Statens vegvesen.

Med bakgrunn i manglende avklaringer om smittevernkrav har ikke Statens vegvesen anledning til å starte med føreropplæring ut over de unntak som er gitt for moped, motorsykkel og snøscooter.

Nærmere informasjon fra Statens Vegvesen om oppstart av førerprøver vil komme når avklaring med helsemyndighetene foreligger

Les også: Trafikkskolene bekymret for lange ventetider utover året