– Da koronakrisen traff Norge, fryktet mange for tilgangen på både mat, medisiner og andre samfunnskritiske varer. Derfor har norske transportører jobbet på høygir i ukevis for å sikre at dette ikke skjer. Nå ser vi at denne innsatsen virkelig nyttet, sier forbundsleder i NLF, Tore Velten.

Beredskap i en usikker fremtid

Nå er det norske næringslivet på veg inn i den mest usikre fasen av koronakrisen, som innebærer både permitteringer og konkurser som følge av sviktende inntektsgrunnlag. Transportnæringen er ikke noe unntak. Derfor ber Velten nå om at norske forbrukere og transportkjøpere velger norske transportører der det er mulig.

– Dette er viktig ikke bare for de enkelte transportbedriftene. Det vil også være avgjørende for beredskapssituasjonen fremover etter hvert som situasjonen tilspisser seg både i Norge og i utlandet.

Viktig for å gjenoppbygge økonomien

Forbundslederen mener det er viktig at transportkjøperne nå ser det store bildet.

– Å slå ring rundt norske transportbedrifter og de mange titalls tusen arbeidsplassene i den krisen vi nå er i, vil være en av mange viktige brikker som må på plass for å gjenoppbygge økonomien.

Samtidig er han tydelig på at det fortsatt må være utenlandske lastebiler på norske veger.

– Vi vil alltid være avhengig av utenlandske transportører for import og eksport av varer. Men for innenlands transport må vi nå først og fremst sikre at de norske bilene fylles opp, avslutter Velten.

Les også: Flertall for NLF hat-trick på Stortinget