Det var Ane Tømmerås som først kontaktet Moss Avis om saken. Hun reagerte på at lastebilen sto på tvers inne på fergen, og tenkte at den hadde kjørt seg fast.

– Det så ut som om han hadde satt seg fast, og jeg synes det var ekstra gøy med at det var den bilen som det var, sier tipseren.

Etter tipset tok Moss Avis en telefon til Bastø Fosens administrerende direktør som begynte å le da han fikk spørsmål om hva som var på ferde.

– Ingen ting har skjedd. Det foregår et arrangement med Norges Lastebil-Forbund på ferja, forklarte Øyvind Lund.

Full kontroll

Det hele er et planlagt arrangement i forbindelse med Norges Lastebileier-Forbund sin  landsomfattende transportturné, men synet fikk folk på kaia til både å undres og glo.

– Det så ikke planlagt ut for oss på kaia, sa Tømmerås lattermildt.

Ferja er ikke en del av dagens rutetilbud og påvirker derfor ikke driften av de andre ferjene. Men folk på kaia i Horten fikk i hvert fall noe å snakke om.

– Vi har vært land og strand rundt på en landsomfattende transportturné og er nå på Bastøferja. På ferja har vi et arrangement for transportnæringen, forteller regionsjef i Norges LastebileierForbund, Roy N. Wetterstad.

Lørdag vekket traileren interesse på ferja, men Wetterstad, forteller at traileren vekker interesse hvor enn den befinner seg. – Turnélastebilen vår vekker oppsikt hvor enn den befinner seg. Den kan utvides i både høyde og bredde, forteller Wetterstad.

Det er samme lastebil som skilandslaget bruker. I tillegg til den utvidelsesbare lastebilen er også en rekke andre kjøretøy med.

– På ferja er det en utstilling med kjøretøy som illustrerer kjøretøyene og teknologiutviklingen i historien. Vi har med gamle lastebiler fra 1936 til toppmoderne kjøretøy på blant annet gass og elektrisitet, forteller Wetterstad.

1100 lastebiler i døgnet

Om bord på ferja foregår det en politisk debatt med vestfoldbenkens toppkandidater fra ulike partier da Moss Avis snakker med Wetterstad. Senere skal det også foregå en del orienteringer for transportbedriftene.

Det var Moss Avis som først omtalte saken.