Er du unntatt innreiseforbudet henvises du til de anviste grensepassasjer for å reise inn i Sverige. Kartet under viser alle åpne grensepassasjer. Åpningstider står bak. De største grensestasjonene er døgnåpne (markert med 24/7 i kartet). 

Den svenske regjeringen innførte allerede i mars 2020 innreiserestriksjoner for å minske effektene av koronaviruset. Av hensyn til det muterte viruset, har Sverige innført innreiseforbud fra Norge, Danmark og Storbritannia. Det særskilte innreiseforbudet fra disse landene er strengere enn de generelle innreiserestriksjonene.  

Innreiseforbudet fra Norge, Danmark og Storbritannia ble oppdatert 1. februar 2021 og gjelder foreløpig til 31. mars (forlenget fra 14. februar). 

Les mer om det særskilte innreiseforbudet på svenske politiets nettsider her 

Alle som ikke er omfattet av unntaket, blir avvist på grensen. 

På de stengte grenseovergangene står det informasjon om at innreise er forbudt. Det er ikke lov å passere her.

Poliet og svenske myndigheter kontrollerer grensestasjonene. Husk bekreftelse fra arbeidsgiver og pass, og les mer i vår tidligere sak: 

Grensepassering? Slik er du godt forberedt

Vi har også oppdatert vår karanteneveileder:

Gå til karanteneveileder (oppdatert 4.2.2021)

Kart med grensepasseringer hvor yrkessjåfører kan reise inn i Sverige (merk at det er svenske vegnumre som er oppført):

Kartet viser åpne grensepassasjer til Sverige fra Norge og Danmark. Illustrasjon: Polisen Kartet viser åpne grensepassasjer til Sverige fra Norge og Danmark. Illustrasjon: Polisen

Les også: Sverige stenger grensen. Hva gjelder for yrkessjåførene?