Dagens sjåfør: Syver Simensen

Kommer fra:  Stange

Kjøretøy: Volvo FH16 750

Kjører for:  Weensvangen ved og Olje AS

Alder: 24 år.

Hva er ditt kjøreområde?    - Jeg driver med tømmertransport.

Hvor lenge har du kjørt lastebil?  - I fem og et halvt år

Hvordan trives du bak rattet? - Jeg trives kjempebra. Jeg har allsidig og fin kjøring til ulike steder, og trives både på en flott motorveg og en ordentlig skogsbilveg.

Hvordan er det å jobbe om sommeren når andre er på ferie? -Det er litt kjedelig, men det blir ferie litt senere enn andre i år. Da skal jeg være hjemme og kjøre båt på Mjøsa.

Hvordan kan vi rekruttere flere til å bli yrkessjåfør? - Det er egentlig bare å vise fram jobb-hverdagen, vi har en en allsidig og artig jobb. Jeg blir gjerne med og møter andre ungdommer for å fortelle om yrket. Vi må prøve å være positive og fortelle at vi trives i jobben, for det gjør mange av oss.

Syver er ikke den eneste unge tømmerkjøreren i området, her er han sammen med Tor Espen Koen og Thomas Undli. Foto: Guttorm Tysnes Syver er ikke den eneste unge tømmerkjøreren i området, her er han sammen med Tor Espen Koen og Thomas Undli. Foto: Guttorm Tysnes

Hvordan har koronakrisen påvirket din arbeidsdag? -Veldig lite. Kun at vi ikke får snakket så mye med tømmermålerne og folk på terminalene som før. Også blir det litt håndsprit når en er inne i målerbua. Ellers ingen forskjell.  

Hvordan kan sikkerhet på veien bli bedre? - Mer kontroll av promille og fart. I Innlandet er det viktig at skogen ryddes langs vegen, for her er mye elg. Jeg ser elg omtrent hver dag. Spesielt langs Trysilvegen.

Hva synes du om varslingsgrupper på sosiale medier? - Om kontroller? Det er ikke det beste. I hvert fall ikke hvis en varsler om promillekontroller og fartskontroller. Useriøse sjåfører og lastebileier trenger vi ikke å hjelpe.

Hva skulle du ønske andre bilister var flinkere til? - De må ikke tro at vi kjører fryktelig sakte. De kaster seg utpå vegen rett foran oss. Det skjer ganske ofte. Det er både farlig for dem og lite økonomisk for oss.

Nevne en ting du skulle ønske politikerne kunne priorotere for at arbeidsdagen din skal bli litt bedre? - Utbedre veger som det er mye telehiv og kuler på. Det må brukes mer penger på vegene. Likevel er det blitt en del veldig bra riksveger her de siste åra. En tur fra Stange til Elverum er veldig mye enklere enn før.

Hva hører du på i bilen? Radioen – som regel P3.