Dagens sjåfør: Jonas Stokkebekk Nordby

Kommer fra: Høland

Kjøretøy: Scania 730 Super 70

Kjører for: HF Anlegg og Skog AS

Er arbeidsgiveren din medlem av NLF: - Ja.

Hva slags kjøring driver du med: - Det går mest i tipp og maskinflytting.

Hva er ditt kjøreområde: Jeg kjører i all hovedsak på Romeriket og rundt i Viken.

Hvor lange har du kjørt lastebil: - Jeg har kjørt siden 2011, jeg tok lastebillappen mens jeg jobbet i Høland Pukkverk.

Hvordan trives du bak rattet i lastebilen: - Det er dette jeg skal holde på med, og jeg trives veldig godt med jobben min. Det er viktig å trives på arbeidsplassen, jeg kan ikke huske at jeg noen gang har gruet meg til å dra på jobb. 

Jonas forteller at han har mye lastebilfolk i slekta og at når han var liten satt på med bestefaren som kjørte melkebilen. 31-åringen forteller at han begynte på mekanikerlinje, som mange andre venner. - Men hver gang det kjørte en lastebil forbi skolen mistet jeg fokus og tittet ut av vinduet. Da forsto jeg hva jeg skulle drive med, smiler han.

Hva tenker du om å jobbe når andre har sommerferie: - Jeg har akkurat hatt pappaperm, så behovet for ferie er ikke så stort nå. Dessuten driver min samboer og jeg et småbruk som det skal gjøres endel med i sommer.

Hva tror du må til for å få bedre rekruttering til lastebilyrket: -Annerkjennelsen av yrket vårt må opp, vi gjør en veldig viktig og samfunnsnyttig jobb. Hva med å ta tak i de som viser stor interesse for kjøring allerede på trafikalt grunnkurs? Informere de om mulighetene, sier Jonas.

I hvilken grad har koronapandemien påvirket din arbeidsdag: - Den har heldigvis ikke påvirket dagen min i særlig grad.

Jonas Stokkebekk Nordby gleder seg til å få den nye lastebilen senere i år. Foto: André Kjernsli Jonas Stokkebekk Nordby gleder seg til å få den nye lastebilen senere i år. Foto: André Kjernsli

Hva synes du om varslingsgrupper på sosiale medier: - Det er jeg negativ til.

Hva skulle du ønske deg at andre bilister kunne bli flinkere til: - De burde vise større respekt for at de lastebilene vi kjører verken starter eller stopper like fort som en vanlig bil. Bilister burde fått bedre opplæring om tungtransport for å skape bedre forståelse for hvordan vi har det bak rattet i en lastebil. Men jeg vil understreke at det også finnes lastebilsjåfører som kan bedre seg i trafikken, understreker han.

Er det noe politikerne burde tenke på som kunne gjøre arbeidsdagen din enklere: I den typen kjøring jeg har er det ikke det,

Hva hører du på i bilen: - Om morgenen starter jeg med radio for å få med meg nyhetene, så er det Spotify resten av dagen. Også må jeg han min dose country og rockabilly, da synger jeg med. Liker også gammel musikk, og jeg svinger innom Alf Prøysen med jevne mellomrom.

Småbarnsfaren synes det er gøy med alle de fine lastebilene han ser langs veien. - En del sjåfører er fremme med klut og felg-rens så fort de har noen minutter til overs, sier sjåføren som selv går og venter på ny lastebil.

- Det er en Scania 660. Den er dessverre forsinket, men det blir bra når den endelig kommer. Denne har jeg vært med å bygge selv, den blir akkurat sånn jeg vil ha den, avslutter han.