Det grønne skiftet på Statens vegvesen sine 16 riksvegferjesamband fortsetter. Nå starter Molde – Vestnes sin innfasing av første fartøy.

Dette er sambandet

Det går fire ferjer på sambandet.

Per i dag går MF Malmefjord, MF Karlsøyfjord og MF Harøyfjord på Molde-Vestnes, i tillegg til innleide MF Selbjørnsfjord, på ferjestrekningen.

Nybygget MF Malmefjord skal nå testkjøres og anlegget skal godkjennes for elektrisk drift. Det er i den sammenheng Molde kai blir nattestengt.

Ytterligere to nybygg, MF Tomrefjord og MF Vestrefjord, skal innfases på elektrisk drift senere, etter at de er levert fra verksted.

MF Karlsøyfjord skal ombygges om til elektrisk drift på nyåret..

MF Harøyfjord er diesel-elektrisk og skal inn som reservefartøy når de elektriske ferjene er innfaset.

Dette sier Boreal

Mens Malmefjord skal fases inn, blir konsekvensene for trafikken i sambandet disse, melder Boreal:

«På grunn av arbeid med elektrifisering på Molde ferjekai, vil ferjene gå mellom Vestnes og Hollingsholm fra klokken 23:45 til 04:00 i perioden 4. til 23. oktober. Unntaket er natt til søndag og natt til mandag. Da går ferjene som normalt mellom Molde og Vestnes.

 På grunn av skifte av kai vil disse avgangene bli kansellert mandag til lørdag fra 4. til 23. oktober:

• Kl. 22:45 fra Vestnes

• Kl. 04:30 fra Molde

Det blir satt opp taxi for reisende uten bil mellom Molde ferjekai og Hollingsholm ferjekai. Rutetabell for perioden 4. til 23. oktober og avgangstider for taxi kan du laste ned  her. Rutetabellen er også tilgjengelig på  Frammr.no og i  FRAM-appen.

Siste avgang fra Hollingsholm er kl. 04:00 mandag til lørdag fra 4. til 23. oktober. Overfarten Hollingsholm–Vestnes er beregnet til 45 minutter. Beregnet omkjøringstid fra Molde ferjekai til Hollingsholm ferjekai er 18 minutter.

Vi beklager ulempene denne endringen medfører for våre reisende».

Slik er vår ferje-innovasjon

Les mer om Statens vegvesens satsing på innovasjon i ferjedriften her:

Digital og automatisert drift på Lavik-Oppedal om få år? | Statens vegvesen

Verdens første hydrogenferje ble Ship of the year | Statens vegvesen