Senteret, etablert i 1989 og utvidet hele fem ganger, gir kursdeltagerne en grundig innføring i hvordan man skal forholde seg ulike brannsituasjoner.

Først fikk kursdeltagerne en god teoretisk gjennomgang inne i kurslokalet. Etter en kjapp lunsj bar det ut i felten der deltagerne fikk prøve seg på slukking av både container- og bilbrann. Deltagerne fikk prøve seg både alene og i grupper, men kyndig veiledning at Ifs branninstruktører. 

-Uansett hvor mye dere ønsker å slukke brannen og redde liv er egen sikkerhet det aller viktigste, understreket branninstruktør Simen Hafstad.

Bare noen få minutter etter at bilen var påtent sørget Ifs branninstruktører for at alle kom seg trygt ut av tunnelen. Foto: André Kjernsli Bare noen få minutter etter at bilen var påtent sørget Ifs branninstruktører for at alle kom seg trygt ut av tunnelen. Foto: André Kjernsli

Etter å ha fått kjent på utfordringene og den intense varmen, var det tid for å få oppleve hvordan en bilbrann i tunnel arter seg. Midt inne it den 100 meter lange tunnelen som If har bygget, ble en personbil satt i brann. Etter bare 2-3 minutter brant det godt i interiør og seter, og røykutviklingen var enorm.

-Husk at de aller fleste som dør i slike branner sjelden har brannskader, det er røyken som dreper, understreket Hafstad.

Det blir mer om denne dagen og NLFs Kollegahjelp i neste nummer av NLF-magasinet.