– Vi nærmer oss sluttdatoen for bensin og diesel i Oslo kommunes egen regi, erklærer finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG). Byrådet la i dag fram sitt forslag til Oslo-budsjett for 2022. Wilhelmsen gikk på bystyrets talerstol for å holde finanstalen.

For første gang siden pandemien startet er bystyret samlet fysisk i rådhuset. Møtet er flyttet fra den ærverdige bystyresalen til den monumentale rådhushallen. Hensikten er å sikre god nok avstand.

Kollektiv og klima

Flere tiltak skal gjøre at kommunens egne virksomheter ikke trenger å handle bensin eller diesel. Alle busser og båter skal være tilnærmet utslippsfri innen utgangen av 2023. 151 millioner kroner er forslått til dette de neste fire åra. Antall elbusser skal øke fra 67 til 520.

En pott på 50 millioner kroner skal gjøre kommunens maskinpark utslippsfri. Det dreier seg om alt fra gressklippere til ismaskiner på skøytebaner. På kommunens byggeplasser er det allerede krav om at alle anleggsmaskiner er fossilfrie. Byrådet har varslet bransjen om at maskinparken må være utslippsfri i 2025.

Det er lenge siden Oslo kommune bestemte at alle nye tjenestebiler skal være elektriske.

Ønsker du å lese mer om Oslo-budsjettet kan du klikke på NRK-linken HER