Kjøretøy over 5 tonn må velge alternative ruter.

E6 Stavåbrua i Rennebu har skader på konstruksjonen og redusert bæreevne, og blir overvåket av sensorer. Sprekkene i en hovedbjelke har nå blitt større.

– Fram til vi har fått avklart skadeomfanget, må vi stenge brua for kjøretøy med totalvekt over 5 tonn, sier seksjonsleder Jan Arild Johansen i Statens vegvesen.

Anbefalt alternativ rute er rv. 3 og fv. 30 via Tynset og Røros.  Det er manuell dirigering og et åpent kjørefelt for kjøretøy under 5 tonn over Stavåbrua nå. Oppdaterte trafikkmeldinger finner du på  www.175.no

- Her koker det på telefonen, sier regionssjef Roar Melum i Norges Lastebileier-Forbund. Foto: André Kjernsli - Her koker det på telefonen, sier regionssjef Roar Melum i Norges Lastebileier-Forbund. Foto: André Kjernsli

– Vi skal inspisere brua, for å få et bedre inntrykk av hvor store skadene er, før vi gjør nye vurderinger, sier Johansen.

Statens vegvesen bygger en midlertidig bru ved siden av den gamle brua, som E6-trafikken skal flyttes over på.  Ferdigstillelsen er forsinket.

Denne saken vil bli oppdatert onsdag 1. desember kl. 12.