I dag var det kick-off for 2021-utgaven av Følg Drømmen Ikke Strømmen på ikke mindre enn tre steder i Norge. I hovedstaden var åpningen lagt til Kuben Yrkesarena på Økern.

Lastebil.no fikk en prat med Teodor Porojnico, som er yrkesjåførlærling i Posten Norge. Etter å ha byttet fagutdannelse fra salg til yrkessjåfør trives han mye bedre.

- Jeg er sikker på at de var et lurt valg av meg, forteller 21-åringen.

Teodor forteller at han alltid har likt lastebiler, og at han ble kjent med en del sjåfører og fikk lære mer om faget da han jobbet hos Rema. I august 2019 satte han seg på skolebenken for å bli yrkessjåfør, og når julen ringes inn er han ferdig utdannet.

Karriere i Posten?

Lærlingen synes det er kult at Følg Drømmen Ikke Strømmen er i gang, og tror en del ungdommer vil få øynene opp for yrket.

I et bransje som trenger 2500 nye ansatte hvert år er det ikke vanskelig å få seg jobb. Teodor har planene klare, i hvert fall for en stund fremover. Planen er å bli i Posten noen år og se om han kan får en karriere der.

- Først og fremst vil jeg kjøre lastebil, så får se hva som skjer etter hvert. Begge de lærlingansvarlige i Posten gikk samme utdanningsløp som meg, mulighetene er mange, avslutter han.

Vil du vite mer om hvilke steder Følg Drømmen Ikke Strømmen-bilene kommer innom? Trykk HER