Trafikkstasjonen i Moss har ikke tilbud om kjøretøygodkjenning, og i Drøbak håndterer de vanligvis ikke tunge kjøretøy. For sistnevnte sier Statens vegvesen at de vil vurdere fortløpende hvorvidt tilbudet fra uke 5 skal utvides.

Det var i går at Lastebil.no meldte at trafikkstasjonene i Oslo-området er stengt. Nå snur Statens vegvesen, og åpner altså for godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy.

Lett tilgjengelig

Tilbudet på Risløkka trafikkstasjon i Oslo er tilgjengelig fra tirsdag 26. januar, mens på Mysen trafikkstasjon er tilbudet i gang fra mandag 1. februar. Det er foreløpig bare godkjenning av samfunnskritiske kjøretøy det er åpnet for, ellers henvises det til Statens vegvesens nettbaserte tjenester.

Gå til oversikt over digitale tjenester

Konkrete kontaktpunkter på trafikkstasjonene er øremerket for bilbransjen. Statens vegvesen sier selv at dette skal gjøre dem lettere tilgjengelig og at de legger vekt på å være til hjelp ved spørsmål i en krevende tid.

Statens vegvesen vil for øvrig stoppe privatpersoner i berørte kommuner dersom de forsøker å bestille timer i strid med føringene fra egen kommune.

Fortsatt salg av kjøretøy

Bilimportørenes Landsforening (BIL) har jobbet for gjenåpningen, og teknisk direktør, Tore Lillemork, sier de frykter ytterligere nedstengninger, enten ved at flere trafikkstasjoner stenger ned eller at perioden blir forlenget.

BIL forteller at salg av kjøretøyer foregår digitalt og per telefon, og at utleveringer kan foretas, selv om også bilforhandlere må holde sine fysiske salgslokaler stengt. Bilverksteder tillates for øvrig å være åpne i de berørte kommunene. 

Svært strenge tiltak

Det var etter at regjeringen innførte det de kaller "kraftige tiltak" i ti østlandskommuner fra lørdag kl. 12.00, at Statens vegvesen måtte stenge trafikkstasjonene i disse kommunene. De ti kommunene er Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo (inkluderer Ski), Oslo, Vestby, Våler og Ås.

Tiltakene i de berørte kommunene er de strengeste hittil etter at de første pandemitiltakene i Norge ble innført 12. mars i fjor. I første omgang gjelder tiltakene til og med 31. januar. 

Les mer om selve nedstengingen i nyhet fra Helse- og omsorgsdepartementet