En yrkessjåfør i 20-årene satt bak rattet i en lastebil som frontkolliderte med en personbil på riksvei 7 i Ål onsdag ettermiddag. To thailandske statsborgere omkom og fem ble kritisk skadet i det voldsomme sammenstøtet. 

Ingen mistanke 

I dag opplyser politiet til NRK at det ikke foreligger noen mistanke mot føreren av lastebilen. 

– Altfor ofte blir yrkessjåfører fratatt førerkortet og mistenkt, uten at det foreligger skjellig grunn til mistanke. Denne gangen har politiet gjort alt riktig. De fortjener ros, sier Tysnes til NRK. 

Kollegahjelpen stiller opp 

Yrkessjåføren har fått bistand av kollegahjelpen etter ulykken. 

– Kolleger har vært sammen med ham i går kveld. Han er nå sammen med sin familie, og er på vei tilbake til hjemstedet på Vestlandet. Han vil få hjelp av oss også når han kommer hjem, forteller Tysnes, til NRK. Han er også fagleder for Kollegahjelpen i NLF.

Her kan du lese hele saken på NRK>> 

Fakta:

  • Kollegahjelpen i NLF ble startet i 1995 og er en landsdekkende støtteordning for lastebileiere og -sjåfører, som har opplevd ulykker, nestenulykker, ran eller andre sjokkartede opplevelser i forbindelse med jobben. 
  • Kollegahjelpen er basert på frivillig innsats.  Kollegahjelp-teamet består av mellom 50 og 60 frivillige med tilknytning til NLF. De har fått en grunnopplæring og får regelmessig faglig oppdatering. For øvrig jobber de på egen hånd. Alle kollegahjelperne har avlagt taushetsløfte. 

Her kan du lese mer om Kollegahjelpen>>