– Jeg ble kjempeglad da jeg så NRK-målingen. Nå får vi bare håpe politikerne sørger for nødvendige bevilgningene, men uansett er dette tidenes nyhet, sier nestleder NLFs fylkesstyre i Hordaland, Torgils Rogne, til Avisa Hordaland

Resultatene etter meningsmålingen viser at 70 prosent vil ha K5, mens kun 11 prosent vil har fergefri veg mellom Stord og Os (Hordfast). 

Det er Norstat som har utført meningsmålingen på vegne av NRK. 

Dro til Stortinget 

Siden 90-tallet har over 60 personer mistet livet på E16 mellom Bergen og Voss. I budsjettforslaget for 2023 ble prosjektet nok en gang nedprioritert, men da fikk transportnæringen nok.  

Da dro Willy Padøy, leder i Bergen Lastebileierforening, Jan Ove Halsøy, regionsjef i NLF og Torgils Rogne til Stortinget og krevde at K5 skulle tas inn igjen i kommende budsjett. Med seg hadde de 50 personer, bestående av organisasjoner, næringsliv og politikere fra Vestlandet. I forkant hadde Aksjonskomitèen NOK er NOK, organisert en storstilt aksjon mellom Bergen og Voss, som fikk en enorm oppslutning.    

På den fikk de prosjektet tilbake i budsjettet.

Les også: – Vi kan ikke akseptere flere tapte liv før noe gjøres

– Bør kjenne på blodsmaken 

– Nå håper jeg bare det ikke kommer nye utsettinger for K5, slik det har vært en tradisjon for. Politikere som sier nei til å bygge mer skred- og trafikksikkervei og bane mellom Voss og Bergen bør etter dette kjenne på blodsmaken når ulykkene kommer, for de vil også komme i fremtiden, sier Rogne, til Avisa Hordaland.