NLF

Nytt fra NLF uke 34, 2023

Høsten nærmer seg med stormskritt og det er en travel høst som venter. Godstransportvirksomheter på begge sider av Oslofjorden mobiliseres til konvoi og politisk markering for å understreke at det er stor politisk forsømmelse å ikke få iverksatt en løsning for Oslofjordforbindelsen, Dagslett og døgnhvileplasser i området. 

OFTE STENGT: Oslofjordtunnelen er stadig stengt og det skaper  trafikkaos som er til belastning for  miljøet, økonomien og for trafikksikkerheten OFTE STENGT: Oslofjordtunnelen er stadig stengt og det skaper trafikkaos som er til belastning for miljøet, økonomien og for trafikksikkerheten

– Oslofjordforbindelsen er kritisk for medlemmer av NLF. Vi trenger en sikrere, tryggere og mer forutsigbar vei. Sjåførene våre må vite hvordan dagen deres blir, så vel som kundene. Nå inviteres det til politisk markering tirsdag, 29. august, forteller regionsjef Roy N. Wetterstad.   

Han understreker at disse prosjektene er høyt prioritert av Statens vegvesen og at regulariteten og trafikkavviklingen i området er under enhver kritikk, sier regionsjef.

– Regjeringen og Stortinget må ta sitt ansvar og sørge for at realisering av disse prosjektene, samt de to øvrige E134 prosjektene på SVV sin topp 10 prioriteringsliste, blir igangsatt, mener Wetterstad.

Det er stadig tunnelstengning og trafikkaos er en stor belastning både miljømessig, økonomisk og for trafikksikkerheten.

– NLF og det lokale næringslivet vil informere beslutningstakerne på ulike nivåer om utfordringene, og kreve politisk handling, forteller Wetterstad.

Den politiske markeringen vil finne sted 29. august fra 17.00 på begge sider av tunnelløpene. Markeringen er delt i to. Først kjører vi fra hver vår side av tunnelen, deretter møtes vi i Røyken næringspark for en matbit, panelsamtale og spørsmål fra salen til politikerne. 

Målet er å ha ca 30-35 store biler som kjører fra hver kant. Vil du bli med?

For påmelding kontakt: 

Travel uke i Arendal

Arendalsuka er avsluttet, men dersom du har lyst til å se NLFs sine arrangementer i Samferdselsteltet kan du se sendingene på  Lastebil.no

Godt oppmøte på Stoa

Det var som vanlig mange som tok turen innom NLF sitt medlemsmøte i Bertel O. Steen sine lokaler på Stoa under Arendalsuka. 

Det kom opp flere viktige saker. Blant annet hvordan næringen skal innfri kravet om nye digitale fartsskrivere og fremleggelse av Riksrevisjonens nye rapport som gir refs til Statens vegvesen. 

Se hele sendingen HER

Et spørsmål mange ønsket å få svar på var hvordan kravet om nye fartsskrivere (G2V2), som trådte i kraft 21. august 2023, skulle innfris.  

–  Statens vegvesen forstår at det er utfordrende for bransjen å holde fristen, og vi vil derfor ikke sanksjonere på brudd på kravet om ny fartsskriver før etter 30.september 2023 for nasjonal transport i Norge. Dette er i tråd med diskusjoner EU har hatt med medlemslandene, sa Bodil R. Dreyer, direktør for trafikant og kjøretøy i Statens vegvesen (SVV).

Les mer om de nye digitale farstsskriverne på Lastebil.no

 

Tour of Scandinavia: Her blir det stengte veier

Sykkelrittet Tour of Scandinavia arrangeres 23.–25. august, på Østlandet. Det blir redusert framkommelighet på veiene som brukes i Viken, Vestfold og Telemark.

Her finner du oversikt over hvilke veier som er stengt. 

Vestlendingene «skroter» prestisjeprosjekt

E16 mellom Bergen og Voss blir omtalt som «Norges verste vei» og er den mest rasutsatte europavegen i hele Norge. Nå ønsker et overveldende flertall at denne ulykkesveien prioriteres fremfor gigantprosjektet Hordfast.

Les mer om dette på Lastebil.no

Vianor med eksklusivt tilbud til alle medlemmer

Som NLF Medlem har du kjempegode betingelser hos oss i Vianor. Sikre høstens levering ved å gjøre din bestilling nå.

Klikk her for å se tilbudet!

Snart tid for Transport & Logistikk - hent ut dine billetter

Nå er over 200 utstillere påmeldt årets messe den 28. – 30. september i Lillestrøm.

Hvis du har tenkt å komme innom er det fint å hente ut billetter og bestille hotell allerede i dag. Det begynner å bli fullt. 

Nå kan du hente dine billetter og bestille hotell ved å følge denne lenken!

Velkommen til kollegahjelpseminar

Seminaret vil bli holdt på Quality Airport Hotel Gardermoen 15 og 16. september klokken 15:00

Seminaret er både for nye og eksisterende kollegahjelpere.

Her kan du laste ned program og melde deg på

Bli med på høstseminar på Storefjell

NLF i Innlandet og Østfold, Oslo & Akershus inviterer til felles høstseminar på Storefjell den 20-22. oktober. Det blir nyttig faglig påfyll, en variert messe, fine diskusjoner, årets første julebord, god underholdning og mye moro. Jan Erik Larssen stiller som programleder. Hovedtema: Vintervedlikehold på vegene våre!

Her kan du melde deg på og få mer informasjon om seminaret