NLF

Nytt fra NLF uke 9, 2023

Det er mye spennende som skjer fremover. Førstkommende fredag er det Kjetting NM hvor det blir show med liv og røre. Videre minner vi alle medlemmer om å melde seg på sine respektive årsmøter i de ulike regionene. Glem heller ikke å melde dere på Arbeidsgiverkonferansen den 22.-23. mars.

KJETTING NM: Fredag 3. mars braker det løs på Volvo Truck Center, Gardermoen! KJETTING NM: Fredag 3. mars braker det løs på Volvo Truck Center, Gardermoen!

Finale i kjetting NM fredag 3. februar

Førstkommende fredag er det Kjetting NM

Kjetting-NM arrangeres på Volvo Truck Center, Gardermoen fredag 3. mars 2023 kl. 10.00-13.00.

Det vil bli servert mat og drikke av kokkelinja ved Nannestad vgs. 50 kvadratmeter storskjerm og Jan Erik Larssen som kjetting-speaker.
6 lærlinger og 6 proffe sjåfører skal konkurrere om Norgesmester-tittelen.
Dette blir show!

 

Ønsker du å være sponsor?

Ønsker du å støtte opp om trafikksikkerhet, omdømme-bygging og rekruttering av nye sjåfører til bransjen? Bli med som sponsor på Kjetting-NM 2023 hos Volvo Truck Centerpå Jessheim 3.mars.

Les mer  her

Dette er et samarbeid mellom SOTIN, Norges Lastebileiler-Forbund, Flom Kjetting, Volvo og Scania. Kontakt Øivind Aksberg for mer informasjon kontakt Øivind Aksberg på : E-post: oivind@oltf.no eller på telefon: 996 45 765. Eller Amalie Vestbø Graheim på E-post:  aev@lastebil.no eller telefon: 401 71 129 

Meld deg på Arbeidsgiverkonferansen!

Hva betyr det for rekrutteringen å være en tariffbedrift og hva er det som vekker interessen blant de unge som velger å bli yrkessjåfør? Dette er to viktige spørsmål som vil bli besvart under årets Arbeidsgiverkonferanse som går av stabelen den 22-23 mars.  

Programmet for tariff- og arbeidsgiverkonferansen er nå klart. 

Noen av temaene under årets konferanse vil være:

  • Norsk økonomi i lys av krigen i Ukraina
  • Hvordan bruke indekser til å justere priser
    og oppnå lønnsomhet?
  • Regjeringens tiltaksplan mot sosial dumping?

Konferansen går av staben 22. 23. mars og finner sted på  Scandic Oslo Airport

Her kan du melde deg på Arbeidsgiverkonferansen

Tid for årsmøter

Tiden er inne for årsmøter i NLFs ulike regioner. Du finner årsmøtet for din region og påmelding ved å følge vedlagte linker:

Digitalt medlemsmøte

Onsdag 8. mars er det klart for nytt digitalt medlemsmøte hvor viktige diskusjoner og temaer blir tatt opp. Programmet for dagen kommer vi tilbake til, men sett av datoen. Møtet starter kl 18:00.

Holder døren på gløtt for fossile lastebiler

EU-kommisjonen meddelte i forrige uke at de går bort fra et forventet totalforbud mot biler med forbrenningsmotorer etter 2040, og gjør det derfor mulig ved særlige behov, og fremdeles foreta innkjøp av slike kjøretøy.

Les mer om dette på Lastebil.no

LETTER PÅ KRAVENE: EU-kommisjonen har lyttet til transportsektoren ved å innføre et krav om at 90 prosent av tungbilene skal være nullutslippsbiler i 2040. LETTER PÅ KRAVENE: EU-kommisjonen har lyttet til transportsektoren ved å innføre et krav om at 90 prosent av tungbilene skal være nullutslippsbiler i 2040.

Dobloug forserer bruarbeidet på Tretten

For å få på plass den midlertidige brua på 140 meter, må det utføres både gravearbeid og fyllinger ute i elva. Arbeidene påvirker livet i og langs elva.

Statsforvalteren og NVE har gitt Innlandet fylkeskommune en frist til 15. april på å gjennomføre arbeidet.

– Dette gjør at vi har knapt med tid, så her har vi satt i gang flere av våre dyktige ansatte som raskt evner å finne de gode løsningene, skriver DoblougGruppen på sine nettsider.

Det Hamarbaserte selskapet har en rammeavtale med Innlandet Fylkeskommune og skal utføre grunnarbeidene.

Brua bygges av Statens vegvesen. På E6-siden jobber entreprenøren med å støpe et nytt fundament ute i elva, og noe av dette arbeidet foregår under vann.

Med seg har de folk fra Dykkerteknikk for å hjelpe til med arbeidet. Ved hjelp av deres undervannsekspertise støpes nye, trygge fundamenter under vann. Den midlertidige brua som nå blir satt opp er planlagt for å stå i flere år, og bygges for å tåle like store kjøretøy som en permanent bru. Den blir derimot bygget med kun ett kjørefelt og lysregulering. Gangbru plasseres på utsiden.

Kilder: DoblougGruppen og tungt.no

NY BRU: DoblougGruppen er i gang med grunnarbeidene til det som skal bli den  midlertidige brua. FOTO: DoblougGruppen NY BRU: DoblougGruppen er i gang med grunnarbeidene til det som skal bli den midlertidige brua. FOTO: DoblougGruppen

Fair Transport et nyttig verktøy for transportørene

Stadig flere transportkjøpere setter konkrete krav sine transportører.

Lastebileierne må gi god dokumentasjon for å kunne få oppdraget. Fair Transport er et godt hjelpemiddel. Her er dokumentene lett tilgjengelig. For eksempel trafikksikkerhetspolicy, miljøpolicy og arbeidsmiljøpolicy.

Du finner det meste du trenger på ett sted. I tillegg sparer du penger. If Forsikring gir full score på sikkerhetspoeng dersom du er Fair Transport-sertifisert.

Les mer om Fair Transport her: Et konkurransefortrinn for din bedrift | Lastebil.no