NLF

Nytt fra NLF uke 8, 2024

Det nærmer seg finalen i Kjetting-NM! For tredje året på rad arrangerer NLF, Sotin, og Flom Kjetting Norgesmesterskap i pålegging av kjettinger. Vi håper så mange som mulig har tid til å delta på arrangementet. NLF ønsker også å informere om at alt er klart for årets Arbeidsgiverkonferanse, og det er nå åpnet for påmelding.

Kjetting NM er åpent for alle og finner sted Lørdag 9.mars på Sadelmakerbryggen i Oslo sentrum. Ta med deg venner og familie å få med deg et forrykende show.

Seks lærlinger og seks proffe sjåfører skal konkurrere om Norgesmester tittelen. Scania, Volvo og Mercedes stiller med sine showtrailere og Statens Vegvesen serverer gratis vafler. Hele arrangementet vil bli ledet av årets kjettingkommentator, Olli Wermskog, som blant annet er kjent fra programmet Kongen befaler.

Det er gratis inngang, og det vil være servering av mat og drikke.

Vel møtt!

 

 

Nå kan du melde deg på Arbeidsgiverkonferansen

Den 13.-14. mars er det klart for årets Arbeidsgiverkonferanse på  Clarion Hotel Oslo Airport.

I år rettes søkelyset mot forhandlinger, forhandlingsteknikk, og hvordan man skal være en god arbeidsgiver og leder i utfordrende tider.

Endringer i arbeidsmiljøloven og arbeidsrett vil også bli belyst, i tillegg til å se nærmere på hva som forventes av lønnsoppgjøret for 2024. Dagsaktuelle temaer vil bli diskutert sammen med dyktige foredragsholdere, og det vil både være faglig påfyll og foredrag til inspirasjon.

 

Lagmannsretten gir staten medhold i «Hagen-saken»

– Avgjørelsen viser etter min oppfatning klart at den norske regelen om å ilegge foretaket gebyr for enkeltstående brudd på kjøre- og hviletid begått av sjåfører, bør endres, sier NLF-advokat Robert Aksnes i Advokatfirmaet Vectio. 

 

Se opptak fra det siste digitale medlemsmøte

Det var tydelig fengende temaer på forrige ukes digitale medlemsmøte, og møtet hadde mange seere. Dersom du gikk glipp av dette, eller ønsker å se det på nytt, kan hele seansen ses i opptak HER

 

– Uheldig når en ny vei blir for dyr til å brukes

I fjor brukte transportselskapet MBT rundt én million kroner på bompenger mellom Kristiansand og Mandal på nye E39. Nylig steg bomsatsene med ca. 35 prosent. – Dette vil bli en stor ekstrakostnad for næringslivet og transportører i vår region, og det bekymrer meg, sier NLFs regionsjef Reidar Retterholt. 

 

SV ønsker å stenge Ring 1 permanent: – Lite gjennomtenkt

SVs finanspolitiker, Kari Elisabeth Kaski, foreslår å stenge Ring 1 for evig tid for å spare penger og redusere trafikken i Oslo. – Dersom forslaget skulle få gjennomslag ville det være oppskriften på hvordan man tømmer byen for mennesker, butikker og liv, mener NLFs regionsjef J. Kristian Bjerke. 

 

Historisk samarbeid skal gi færre ulykker og bedre framkommelighet

Statens vegvesen er først i verden med å opprette en nasjonal bilbergingsdatabase som vil gi bedre trafikkvarsling og forebygge trafikkulykker. Samarbeidet om utveksling av sanntidsdata med de tre bilbergingsselskapene gir en dekningsgrad i bransjen på 90 prosent. Og Statens vegvesen tar gjerne inn flere aktører i samarbeidet. 

 

Gasum har åpnet Norges sørligste fyllestasjon for biogass i Kristiansand

Åpningen markerer en betydelig utvidelse av selskapets infrastruktur for flytende biogass (LBG) i Norge. Gasum har samarbeidet med Mjåvann Invest om den nye fyllestasjonen. Stasjonen tilbyr både komprimert og flytende biogass, og den er i tråd med selskapets strategi om å imøtekomme den økende etterspørselen etter bærekraftig drivstoff i regionen. Den er åpen for både kommersielle distributører og private aktører.

 

Brannøvelse i Bodøtunnelen onsdag 21. februar

Statens vegvesen og Salten brann gjennomfører en brannøvelse i Bodøtunnelen onsdag 21. februar. Begge tunnelløp vil være stengt for all trafikk mellom kl. 10.00 og 13.00. 

Mens øvelsen pågår, vil man kunne se en del røyk i området rundt tunnelen. Dette er ikke farlig røyk, kun teaterrøyk som brukes for at øvelsen skal være mest mulig realistisk.

Tunnelsikkerhetsforskriften stiller krav om at det skal gjennomføres beredskapsøvelser. Målet med øvelsen er å teste utstyr, prosedyrer og samarbeid med tanke på en hendelse i tunnelen.

 

NLF gir deg en «psykolog i lomma»

Din jobb som lastebilsjåfør kan komme med utfordringer som kan gjøre hverdagen litt ekstra vanskelig. Tre vanlige utfordringer kan være:

  • Å tilbringe mye tid på veien kan føre til følelsen av sosial isolasjon og ensomhet. Det er også vanskelig å holde en sunn døgnrytme, som er viktig for den fysiske og psykiske helsa.
  • Å måtte opprettholde sikkerhet og samtidig møte tidsfrister skaper langvarig stress.
  • Å bli involvert i trafikkulykker. Etter traumatiske hendelser kan mange utvikle PTSD-symptomer.

Vi tåler stress og bekymring. Problemet oppstår først når vi enten føler på stress og bekymring over lang tid, eller når vi får flere ting å bekymre oss for samtidig. Dette fører til at mange lastebilsjåfører har perioder som er ganske utfordrende.

NLF har derfor inngått en avtale med Overvinne; en enkel lavterskelløsning for at vi kan lære litt mer om å stå i vanskelige situasjoner. 

I Overvinne-appen får du verktøyene du trenger for å bli mer robust. Du gjør dette helt på egen hånd, uten å måtte snakke med ledere, HR eller psykolog. 

Vi håper så mange som mulig av NLF sine medlemmer tester ut appen. For deg som kjenner at ting er litt mye, er det mye konkret og brukbart å finne i appen. For deg som har det helt fint kan også bruke appen slik at du er bedre forberedt når dårligere tider kommer.

Prøv Overvinne her

Les mer om Overvinne her