Etter kontakt mellom NLF og samferdselsdepartementet, ble NLF og NHO Logistikk og Transport invitert til et møte for å drøfte problematikken rundt det svenske politiets plutselige omlegging av praksis for vektgrense. ( Se egen artikkel her.) Det ble et konstruktivt møte, der NLF fikk inntrykk av at norske myndigheter jobber hardt med saken. I møtet gjorde statssekretær Erik Lahnstein det klart at norske myndigheter mener det er svenske myndigheter som må løse problemet. Svenske myndigheter har tidligere signalisert at de ønsker en løsning.

– Det er lite som tyder på en snarlig løsning. Likevel er vi forsiktige optimister med tanke på at Norges Lastebileier-Forbund jobber med saken i formelle, så vel som uformelle kanaler, på nordisk plan, politisk plan og med mange ulike samarbeidspartnere, sier administrerende direktør Geir A. Mo. NLF fikk frem sitt krav om at den praksis som var gjeldene frem til ferien, bør videreføres inntil regelverket er ferdig behandlet i den svenske regjeringen.

NLF oppfordrer sine medlemmer til å følge den nye praksisen inntil videre. Alle oppdateringer i saken legges ut på NLFs nettsted, lastebil.no.