– Dette er et dobbelt brudd på regelverket, og NLF krever en straff som signaliserer at slik oppførsel ikke går upåaktet hen, sier administrerende direktør Geir A. Mo.

Onsdag kveld stoppet Statens vegvesen to tyrkiske vogntog som ikke var skodd for norsk vinterføre, og som manglet kjettinger. De to vogntogene ble stoppet i en omfattende kontroll som foregikk over tre døgn på Ørskogfjellet utenfor Ålesund. Vegvesenet nedla forbud mot å kjøre videre, men etter noen timer ble sjåførene, som er tyrkiske, lei av å vente og kjørte videre mot Ålesund, skriver tv2.no.

Vegvesenet fikk hjelp av politiet og klarte å stanse sjåførene etter seks mil «på rømmen». Nå har vegvesenet anmeldt sjåførene til politiet.
– NLF er spente på å se resultatet av anmeldelsen og kommer til å følge opp denne saken. Når et vogntog som får kjøreforbud på grunn av mangler, i tillegg stikker av før vegvesenet er ferdige med dem, bør straffen bli tilsvarende streng, sier Mo.

Tidligere denne uken anmeldte Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) Statens vegvesen for brudd på likebehandlingsprinsippet. NTF ber også politiet undersøke instrukser eller praksis forbundet med at vegvesenet lot to vogntog med usikret last kjøre videre, etter at de hadde gjennomført et lynkurs.

– NTF mener at norske sjåfører ikke ville sluppet unna like lett som disse utenlandske sjåførene – ansatt i norske firmaer – gjorde. NLF er helt enige i at likebehandling av norske og utenlandske sjåfører skal være er et absolutt krav fra kontrollører og politi, sier Geir A. Mo.
– Vi skal følge nøye med på utviklingen både med de tyrkiske sjåførene som stakk av og i reaksjonene på anmeldelsen av Statens vegvesen.