Usikkerheten råder – hvordan påvirker de nye personvernreglene, populært kalt GDPR, deg og din bedrift? Hva må en gjøre for å møte de nye reglene og hvilke lovfestede rettigheter har de ansatte i tilknytning til GDPR?

- Nøkkelordet er KMV. De som har dette i dag har allerede et system som tar vare på rettighetene og som er innenfor lovkravene. I KMV kan man arkivere opplysninger på rett sted og man vil kunne gi tilganger til de som skal ha det. Alt ligger med andre ord til rette for de av våre medlemsbedrifter som har KMV, forklarer markedsdirektør i NLF Kjell Olafsrud.

Omfattende regelverk
Han medgir at regelverket er omfattende og at det er komplisert. Derfor har NLF laget en guide for medlemmene som til en stor grad vil danne et fundament for hvordan man skal forholde seg til regelverket som innføres i mai.

- I tillegg til å beskrive de nye reglene inneholder veilederen også nyttige eksempler for hvordan man skal gå frem i forhold til regelverket. Vi har også utformet veilederen på en slik måte at den skal kunne være et dokument som er enkelt å bruke og som er lett å forstå, sier Olafsrud.

Kjell Olafsrud, Inge Børli og Skjalg R. Halvorsen står bak veilederen som blir å finne på lastebil.no. (Foto: Jan Harry Svendsen) Kjell Olafsrud, Inge Børli og Skjalg R. Halvorsen står bak veilederen som blir å finne på lastebil.no. (Foto: Jan Harry Svendsen)

Nedlastbar
- Det er et komplisert regelverk, men med oss i prosessen har vi hatt NLF-advokat Skjalg Røhne Halvorsen og kvalitetsleder Inge Børli. Slik sett føler jeg meg ganske sikker på at vi har fått med det aller vesentligste i denne veilederen, avslutter Olafsrud.

Veilederen og eksemplene finner du på lukket medlemsområde på lastebil.no og den blir også sendt ut til medlemmene på e-post.

Les mer om KMV/HMS her