– Det er nå på høy tid at EU-parlamentet skjerper seg. Vi har sett trenering og regelrett sabotasje av prosessen fra grupperinger av land i parlamentet. Dette er uverdig og medfører kun at useriøse lavprisaktører kan fortsette å undergrave en anstendig transportnæring, sier NLF-direktør Geir A. Mo.

NLF er en av åtte organisasjoner som denne uken signerte en felleserklæring til EU-parlamentet, sammen med Fédération Nationale des Transports Routiers (FNTR), Nordic Logistic Association (NLA), Sveriges Åkeriföretag (SÅ), Danish Transport and Logistics (DTL), Bundesverbandes Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung (BGL), Cesmad Slovakia og Cesmad Bohemia.

– Nasjonalstaten må ta grep 

Selv om det er kritisk at det nå kommer i stand en avstemning så fort som mulig, er NLF-direktøren tydelig på at Norge ikke trenger å vente på en avklaring fra Brussel for å løse utfordringer knyttet til skjeve konkurransevilkår og kriminalitet i transportnæringen.

– Beslutningsvegringen i EU understreker nok en gang hvor avgjørende det er at nasjonalstaten selv tar grep og sikrer effektiv kontroll ved våre grenser og i vårt land.

Les bakgrunnen: Ny avstemning rundt EUs mobilitetspakke sabotert