En gruppe på fire politietterforskere og jurister sitter nå på et anonymt kontor et sted på Nedre Romerike og nærmest utelukkende fokuserer på Vlantana Norge-saken.

I tillegg til å bli koordinert av politiadvokat Christian Eckhoff, er en av gruppens nøkkelpersoner politifaglig etterforskningsleder Hilde Foseid Haugli. Og hun har et ess eller to i ermet.

– Jeg er utdannet tungbillærer fra grunnen av og har jobbet 15 år som både trafikk- og tungbillærer, samt som sensor i Statens vegvesen. Jeg har derfor god forståelse for kjøre- og hviletid og andre yrkesrelaterte forhold, noe som er en stor fordel i denne etterforskningen.

Mange på saken også i etatene

Haugli forteller at hun er spesielt opptatt av å avdekke kriminelle forhold i transportnæringen.

– Jeg har tidligere vært i politiet i Aurskog-Høland og hadde ansvar for trafikk der. Da fikk jeg  sett på en rekke transportrelaterte forhold, alt fra dårlig lastsikring til smugling.

I tillegg til de fire stillingene i politiet, har etterforskerne også bistand av en rekke fagpersoner i Statens vegvesen og Arbeidstilsynet. Det er derfor et vesentlig antall mennesker som arbeider med Vlantana Norge-saken i det daglige.

Hilde Foseid Haugli har bakgrunn som tungbillærer. Det kommer godt med i dette arbeidet. Foto: Stein Inge Stølen Hilde Foseid Haugli har bakgrunn som tungbillærer. Det kommer godt med i dette arbeidet. Foto: Stein Inge Stølen

– Den største saken så langt

Christian Eckhoff forteller at teamet, som internt i politiet kalles «A-krim og utbyttegruppe Øst», ble opprettet høsten 2019.

– Dette er den største saken vi har jobbet med så langt. Den treffer vårt interesseområde veldig godt.

Han tror arbeidslivskriminalitet vil bli et satsingsområde også videre. Det er derfor gode sjanser for at Eckhoff og Haugli vil få mye å gjøre i tiden som kommer.

Les også:  Politiet har Vlantana Norges transportkjøpere i kikkerten