NLF

Nytt fra NLF uke 45, 2023

Onsdag er det klart for nytt digitalt medlemsmøte fra NLF-studio i St. Olavsgate. Sendingen starter klokken 18:00. Videre minner vi alle om Transportkonferansen den 26.-27. januar 2024 . Påmeldingen har startet og vær gjerne tidlig ute med å bestille hotell. 

NLF ønsker igjen velkommen til digitalt medlemsmøte onsdag 8. november kl. 18:00.

Denne gangen vil vi snakke om Kollegahjelpens dag, som markeres den 12. november. Det blir også god tid til å ta opp tråden på vinterdrift og vedlikehold, som ble mye diskutert i forrige uke.

Kjettingdagen ble markert på flere av landets kontrollstasjoner den 1. november, og under medlemsmøtet vil dere høre mer om dette. I tillegg kommer Statens vegvesen som vil snakke om sin nye trafikk-app.

Vel møtt!

Påmeldingen til Transportkonferansen har startet!

Den 26.–27. januar braker det løs med ny transportkonferanse, denne gangen på Quality Airport Hotel Gardermoen.

Jan-Erik Larssen vil nok en gang lede oss gjennom to spennende og innholdsrike dager. Hold av datoen, program og mer informasjon kommer.

Enova planlegger ny støtteordning, men trenger innspill

Enova planlegger et nytt støtteprogram for transportnæringen. De største endringene blir at i tillegg til å søke om støtte til elektriske kjøretøy, vil de også støtte hydrogendrevne kjøretøy. Til gjengjeld blir det mer konkurranse om pengene. 

På veien mot å få transportnæringen gjennom det grønne skiftet, planlegger Enova et nytt støtteprogram for «Tunge nullutslippskjøretøy». Programmet skal erstatte det eksisterende programmet  «Tunge kjøretøy». Mandag ble det holdt et orienteringsmøte om hvordan den nye støtteordningen er tenkt å fungere, samtidig som de ønsket innspill fra næringen selv. 

Enova ønsker skriftlig tilbakemelding innen 16. november, men ønsker innspillene samlet i ett dokument 

Norges Lastebileier-Forbund vil selvsagt svare på dette og ber alle medlemmer som ønsker å komme med innspill om å sende dem inn til NLFs politiske rådgiver,  Stian Skarheim Magelssen, innen 15. november kl. 12:00 

Nygård varsler gjennomgang av veiberedskap etter snøkaos

Samferdselsminister, Jon-Ivar Nygård, varsler en full gjennomgang av beredskapen på veiene etter snøværet som førte til trafikkaos flere steder på Østlandet i forrige uke. NLF ønsker å være med på denne evalueringen. 

NLF markerte Kjettingdagen: – En viktig påminnelse til alle

NLF markerte kjettingdagen på Taraldrud Trafikkstasjon langs E6 onsdag formiddag. Med seg hadde de Statens vegvesen og statssekretær, Cecilie Knibe Kroglund (Ap) og NRK nyheter. Flyers ble delt ut til mange av de lastebilsjåførene som kom over kontrollplassen den dagen. 

15 personer mistet livet i trafikken i oktober

Det høye antallet trafikkdrepte fortsetter å øke. Bilførere og -passasjerer er hardest rammet med en økning på nesten 50 prosent fra i fjor. 

Etter flere år med nedgang i trafikkdrepte har vi dessverre sett en økning de to siste årene. Så langt i år har 111 personer omkommet, mot 95 personer i samme periode i fjor, melder Trygg Trafikk.

Strammer inn krav om klimagassutslipp fra anleggsmaskiner

Statens vegvesen har satt i gang en handlingsplan for reduksjon av direkte klimagassutslipp for byggeprosjekter som vil stille strengere krav til både etaten og til bransjen. Det betyr at alle prosjekter som lyses ut etter 2027 hovedsakelig vil stille krav om nullutslippsmaskiner og -kjøretøy.