NLF

Nytt fra NLF uke 47, 2023

Vi minner om at det er lurt å være tidlig ute med å melde seg på Transportkonferansen i januar. Påmeldingen har startet og programmet begynner å bli klart. I tillegg vil vi minne alle om å svare på konjunkturundersøkelsen for lastebilnæringen.

Den 26.–27. januar braker det løs med ny transportkonferanse, denne gangen på Quality Airport Hotel Gardermoen.

Jan-Erik Larssen vil nok en gang lede oss gjennom to spennende og innholdsrike dager. Hold av datoen, program og mer informasjon kommer.

 

NLF minner alle om å svare på konjunkturundersøkelse for lastebilnæringen

NLF trenger innsikt i hvordan det står til med medlemsbedriftene. Det er med andre ord tid for ny konjunkturundersøkelse for lastebilnæringen. Undersøkelsen er nå sendt til alle medlemmer på e-post. 

Til alle medlemmer som har fått tilsendt konjunkturundersøkelse på e-post, følger det med en lenke som tar dere til undersøkelsen. Dersom noen ikke finner e-posten i innboksen, kan det være lurt å sjekke søppelposten.

Det er også viktig at alle som svarer, fullfører undersøkelsen. Uten at dette er gjort, kan ikke dataene brukes. For de som har begynt å svare, men ikke fullført, kan ta opp besvarelsen der de glapp ved å trykke på den «grønne knappen» i den opprinnelige e-posten. 

Bli med og gi kunnskap om vår næring! Jo flere som svarer, jo mer slagkraftig blir argumentasjonen!

Har du spørsmål til undersøkelsen, kan du sende en e-post til  Thorleif Foss.

På forhånd takk!

 

Nå haster det med å fullføre dette!

Fra 1. desember 2023 vil F1-vekten være en ekstra komponent i veiavgiften i Tyskland og Østerrike. Det er derfor viktig at alle kjøretøy utstyrt med OBU oppdaterer kjøretøydataene sine før 30. november.

Circle K har allerede utarbeidet et enkelt system gjennom «Veiskatt Service Portalen» med flere funksjoner for å gjøre det mulig å oppdatere kjøretøydataene individuelt eller i en masseoppdatering. 

Slik legger du inn F1-vektdataene: 

  • Logg inn i Kundeportalen vår, i bompenge-delen. Du vil se et rødt banner øverst på skjermen som forteller at du må oppdatere F1-vektinformasjonen. Klikk på lenken. 
  • Øverst på skjermen er det en knapp som heter "Eksporter kjøretøyliste". Velg denne, den vil laste ned kjøretøydataene dine i Excel. Kjøretøy uten F1-vekt vil vises som null i F1-kolonnen. Legg inn riktig vekt(er). Hvis du ikke kjenner din F1-vekt, finner du det i kjøretøypapirene dine. 
  • Velg "Velg fil"-knappen for å laste opp filen for å importere den oppdaterte filen. 
  • Når du er ferdig, trykk «Lagre»

Les mer om dette på Lastebil.no>>>

 

Ønsker utvidet bruk av maritim ladeinfrastruktur til tungtransporten

Stortinget ber regjeringen om å tilrettelegge for at den maritime næringens ladestasjoner også kan brukes av landbaserte kjøretøy. De mener det er viktig siden regjeringens nasjonale ladestrategi indikerer at tilstrekkelig strømtilførsel for tungbil-lading kan ta opptil ti år å få etablert. Nå ønsker NLF å bidra i den videre prosessen.

– NLF er svært glade for dette vedtaket, men ønsker å bli involvert i arbeidet som nå skal igangsettes for å sikre at dette løses på beste praktiske måte, sier markedsdirektør i NLF, Kjell Olafsrud. 

Han understreker at ikke alle fergekaier er egnet til tungbil-lading. 

– Det er derfor viktig at næringen blir rådspurt i denne prosessen, forklarer Olafsrud. 

Les mer om dette på Lastebil.no>>>

 

Informasjonsfilmer om å kjøre trygt på vinterføre

Kjøring på vinterføre kan være utfordrende. Særlig ved det første snøfallet. Statens vegvesen har i samarbeid med tidligere bilsportsutøver Tommy Rustad laget filmer for sosiale medier, hvor Rustad gir tips om vinterkjøring og hvordan bilistene skal ta hensyn til brøytebilene.  

Gjennom fem ulike filmer forteller han om hvordan man på tryggest mulig måte kan kjøre trafikksikkert på vinterføre

 Her kan du se alle filmene: 

Statens vegvesen - Hvorfor kjører brøytebilen så sakte? - YouTube

Statens vegvesen - Det er vinterføre om vinteren - YouTube

Statens vegvesen - Brøytebiler og forbikjøring - YouTube

Statens vegvesen - Det er du som kjører bilen, og ikke bilen som kjører deg - YouTube

Statens vegvesen - Elbiler er store og tunge - YouTube

 

Ring 1 stenger i 3 år : – Foreslår åpning av kollektivfelt for tunge kjøretøy

I forbindelse med gjenoppbyggingen av regjeringskvartalet må Hammersborgtunnelen og områdene rundt regjeringskvartalet sikres og oppgraderes. Som følge av dette stenges hele Ring 1 i tre år. Dette vil få store konsekvenser for varetransporten.

NLF krever nå opprettelsen av en hurtigarbeidende gruppe med representanter fra transportnæringen, som i samarbeid med BYM skal vurdere fornuftige, avbøtende tiltak.

I tillegg forteller han at NLF Oslo & Akershus på egen hånd har fremmet et sterkt ønske til Statens vegvesen (SVV) om at kollektivfeltene på riks- og europaveiene inn og ut av hovedstaden åpnes for tunge kjøretøy over 7,5 tonn.

Les mer om dette på Lastebil.no>>>

 

Circle K-koppen er snart på vei til deg

Det nærmer seg jul, og det er også tid for fornying av Circle K Koppen. Gavekort sendes snart ut til alle NLF-medlemmer. 

Circle K har stort fokus på miljøet og gjenbruk. Derfor vil de i år også gi gavekort på kaffeavtalen, som kan løses inn på alle Circle K-stasjoner. Medlemmene vil få en oblat som skal festes på deres egen Circle K-kopp. 

Gavekort kommer i posten 

Det informeres om at gavekortene sendes ut i månedsskiftet november/desember. På grunn av juletidene kan postgangen ta noe lengre tid enn normalt. Hvis det likevel skulle være spørsmål, kan de sendes til:  Hanne Karine i Circle K  

Unikt tilbud til NLF-medlemmer 

Vi minner også om Circle K’s Truck Deal, som er et unikt tilbud kun for NLFs medlemmer. Her får dere 25 prosent rabatt på en rekke matvarer. Hvis man spiser mat hos Circle K hver ukedag, vil man også få fredagsmaten gratis. 

I Truck Deal inngår blant annet: 

  • Alle burgere 
  • Sandwicher 
  • Baguetter 
  • Matpakker 
  • Og mer 

 

Vianor med eksklusivt tilbud til alle medlemmer

Som NLF Medlem har du kjempegode betingelser hos oss i Vianor. Sikre høstens levering ved å gjøre din bestilling nå.