NLF

Nytt Fra NLF uke 5, 2024

Først og fremst vil vi takke for sist til alle samarbeidspartnere og medlemmer som deltok på Transportkonferansen fredag og lørdag forrige uke. Det ble to innholdsrike dager med faglig påfyll, gode diskusjoner og sosialt samvær.

GODT OPPMØTE: Det var mange som tok turen til Gardermoen for å delta på Transportkonferansen. Her debatteres det om det er nok strøm til å elektrifisere tungtransporten. Foto: Elisabeth Nodland GODT OPPMØTE: Det var mange som tok turen til Gardermoen for å delta på Transportkonferansen. Her debatteres det om det er nok strøm til å elektrifisere tungtransporten. Foto: Elisabeth Nodland

Dersom du ikke fikk med deg alle foredragene eller ønsker å se dem i reprise, ligger alt tilgjengelig på Lastebil.no, på medlemssidene.

Etter to glitrende åpningstaler fra forbundsleder, Tore Velten, og ny administrerende direktør, Knut Gravråk, ble søkelyset rettet mot de unge, der nye flotte og dyktige sjåførambassadører ble introdusert i tillegg til at vi fikk en smakebit på den nye TV-serien om livet som lastebilsjåfør som skal vises på TV 3 til høsten. Kåringen av Norgesmester i kjetting for junior ble også gjennomført live fra scenen, til heiarop fra salen og med en engasjert Jan Erik Larssen som kommentator.

Vegdirektør, Ingrid Dahl Hovland, tok seg god tid til å delta på konferansen, og samferdselsministeren klarte til slutt å «kjempe» seg gjennom snøen og stikke innom for å si noen ord til forsamlingen.

Mer om Transportkonferansen kan dere lese i neste utgave av NLF Magasinet, som snart vil bli sendt ut til dere.

 

Vi gratulerer årets lærebedrift!

Årets Lærebedrift ble kåret under Transportkonferanse. Vinneren ble C. P. Sand Transport AS, som gjennom 30 år har utdannet om lag 40 fagarbeidere innen yrkessjåførfaget. 

Daglig leder i C. P. Sand, Vidar Sand, mottok heder og ære for å være en bedrift som har et brennende engasjement for sine lærlinger. Han er opptatt av at de skal trives i læretiden og at de skal fullføre med høy kompetanse i yrkesfaget. 

Det er Sotin som deler ut prisen.

 

Lansering av ny tjeneste i trafikkappen 

Nå får tungbilsjåfører en prioritert linje inn til veitrafikksentralen for å melde inn viktige hendelser. Dette vil være et nyttig verktøy for å sikre at Vegtrafikksentralen raskt mottar informasjon om betydelige hendelser som påvirker fremkommeligheten, samtidig som yrkessjåførene ute på veien raskt kan bli varslet.

Dette har NLF arbeidet med å få på plass, og SVV har vært svært positive til dette.

Det som er viktig er at denne funksjonen kun skal brukes for å varsle inn saker. Altså, den skal ikke brukes når man lurer på vær og føre. Det er utrolig viktig at alle forstår og forholder seg til dette, ellers vil denne muligheten fjernes fra appen. 

For å få den nye funksjonen til å fungere, må man oppdatere appen og deretter gå inn på innstillinger. 

Der vil dere finne et nytt menyvalg som heter «Kontakt Vegtrafikksentralen». Det er en ringeknapp, som kun skal brukes til å melde inn om viktige hendelser langs vegen.

 

Bli med på å sponse Kjetting NM

For 3. året på rad arrangerer Norges Lastebileier-Forbund, Sotin, og Flom Kjetting AS, NM i kjettingpålegging. Ønsker du å støtte opp om trafikksikkerhet, omdømmebygging og rekruttering av nye sjåfører til bransjen? Bli med som sponsor på Kjetting-NM lørdag 9. mars 2024 på Sadelmakerbryggen i Oslo sentrum. 

Sponsorpakke 1: Kr. 10 000,- 

  • Firmalogo på finalistenes bekledning 
  • Stor firmalogo på 50 kvm storskjem med PA-anlegg som skal brukes under arrangementet 
  • Klistremerke og logo med merket: "Vi er stolt sponsor av Kjetting-NM" 
  • 30 stk Kjetting-NM-buff til dine ansatte og mulighet for stand under arrangementet. 

Sponsorpakke 2: Kr. 5 000,- 

  • Firmalogo på 50 kvm storskjerm med PA-anlegg som skal brukes under arrangementet. 
  • Klistremerke og logo med merket: "Vi er stolt sponsor av Kjetting-NM" 

Ønsker du å delta som sponsor på Kjetting-NM 2024? Send logo og ønsket sponsorpakke til e-post: aev@lastebil.no 

Sponsorer av Kjetting-NM: Bertel O. Steen, Volvo og Scania stiller som sponsor med konkurransekjøretøy, showtrailere, og premier. 

 

Støtte til bedriftsladere for lastebiler

29 nye prosjekter får i alt 32,6 millioner kroner i Enovastøtte for å bygge ladestasjoner for tunge kjøretøy. Dette er femte runde med konkurranse for dette støtteprogrammet. Ladestasjonene skal være ferdig utbygd og i drift før høsten 2025.

 

Utbedring av Gjerdrums vei bru vil skape kø på Ring3

Statens vegvesen og Oslo kommune er nå i sluttfasen for anskaffelsesprosessen for samarbeidsprosjektet Gjerdrums vei bru i Nordre Aker. Arbeidene har planlagt oppstart 15. april 2024 og fører til at Ring 3 innsnevres til ett felt i hver retning i cirka 6 uker. Dette har svært stor innvirkning på trafikkavviklingen i Oslo.

Dette er en svært sentral og høyt trafikkert strekning i Oslo med en døgntrafikk på cirka på 60.000 kjøretøy. Om ikke tilstrekkelig mange velger å bruke alternativ transport, slik at trafikken går ned i anleggsperioden, så kan det bli en svært krevende trafikksituasjon med lange køer, tilbakeslag og betydelig lengre ventetid enn i dag.

 

Ny og kraftigere motor: – Volvo FH16 får 780 hk

Volvo Trucks lanserer en ny motor for sin ikoniske FH16-lastebil. Med opptil 780 hk skal den nye 17-liters motoren enkelt kunne håndtere de tøffeste transportoppdragene. Den nye motoren er også sertifisert for biodrivstoff. 

 

E39 Bårdshaug bru i Orkanger holdes fortsatt helstengt

E39 Bårdshaug bru ble umiddelbart stengt fredag 26. januar etter at det ble avdekket setning for pilarene i akse 5. Pilarene skal rehabiliteres som del av vedlikeholdsarbeidene. Setningen gjør at det ikke er kontakt mellom pilartoppen og brubjelken

Vegvesenet beklager ulempene, men understreker at sikkerheten må komme først.

Det skal holdes nytt statusmøte onsdag ettermiddag og SVV vil komme tilbake med mer informasjon torsdag morgen.

Omkjøringen går via Gammelosveien, og det oppfordres til at kjørende er oppmerksomme og tar hensyn.  

 

Nå haster det med å søke om fellesskapsløyve

NLF minner igjen alle om at fra og med 1. januar 2025 vil de «røde løyver» være historie og det er kun fellesskapsløyvene som vil være gyldige. Det begynner å haste og det lønner seg å søke om fellesskapsløyve allerede nå hos Statens vegvesen for å unngå kø. 

For de som ikke har startet prosessen med å fornye disse, er det klare rådet fra NLF å ikke vente lenger. Dersom du blir stanset for manglede fellesskapsløyve etter den satte fristen, vil du bli stående til dette er ordnet.

Du kan søke om fellesskapsløyve allerede nå hos  Statens vegvesen  

Les mer om dette og hvilke krav som gjelder på Lastebil.no>>>