NLF

Nytt fra NLF uke 3, 2024

Arbeidet med å få på plass de siste detaljene rundt Transportkonferansen pågår for fullt. Påmeldingen har vært betydelig i år, og det begynner å fylles opp. Det er kun noen få hotellrom igjen, så det kan være lurt å sikre seg plass hvis du ikke allerede har gjort det.

Den 26.–27. januar braker det løs med en ny transportkonferanse, denne gangen på Quality Airport Hotel Gardermoen. Vi har gleden av å informere om at NLFs nye administrerende direktør, Knut Gravråk, vil åpne konferansen sammen med forbundsleder Tore Velten. 

NLF er glade for at både samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og vegdirektør Ingrid Dahl Hovland har takket ja til å delta på konferansen. Samferdselsministeren vil presentere regjeringens prosjekt for å gi sjåførene anstendige arbeidsforhold og hvordan de skal legge til rette for rettferdig konkurranse for norske transportbedrifter. Han vil også diskutere regjeringens planer for det grønne skiftet og dets innvirkning på våre medlemsbedrifter. 

Vegdirektøren vil ta opp Statens vegvesens samarbeid med transportnæringen, tiltak for å forbedre veiforholdene i Norge, samt vinterdrift og økte vekter og dimensjoner. Et sentralt spørsmål vil være om lastebilsjåførene, som er kunder hos Statens vegvesen, alltid har rett. 

Her kan hele programmet lastes ned>>>

Her kan dere melde dere på Transportkonferansen 2024>>>

 

Her kan du se årets første digitale medlemsmøte i opptak

Dersom du ikke fikk med deg det digitale medlemsmøte 10. januar, kan du se det i opptak HER.

Sendingen ble sendt fra NLFs splitter nye studio i St. Olavs gate, og viktige temaer som bilåret 2023, nye lover og regler for 2024 samt det grønne skiftet ble tatt opp.

 

Bli med på Fair transport-kurs og få en kickstart

NLF vil holde to introduksjonskurs i Fair Transport den 22. januar. Hvis du ønsker en konkurransefordel for din bedrift, er dette noe for deg.

I dag er det over 265 Fair Transport-sertifiserte bedrifter, både store og små, med til sammen over 5200 kjøretøy. Disse kan ved to tastetrykk legge frem utfyllende rapporter og annen dokumentasjon som viser at de har etablerte systemer og rutiner. Transportkjøpere, både offentlige og private, etterspør sertifiseringen i stadig større grad.

På kurset, som vil vare i ca. 90 minutter, vil vi gå gjennom noen av kravene i sertifiseringen og den nødvendige dokumentasjonen. Vi vil også gi deg tips om hvordan du best kan fremheve bedriftens arbeid med Fair Transport. Målet er at du etter kurset skal være trygg i bruken av systemet, kunne administrere siden deres, legge inn fritekst, samt laste opp dokumentasjon.

Er du fortsatt i tvil om dette er noe for deg? 

Her er fem gode grunner til å bli Fair Transport-sertifisert

  • Møt kontroller fra oppdragsgivere, Arbeidstilsynet og Statens vegvesen med hvilepuls. Med Fair Transport har dere dokumentasjonen klar med to tastetrykk.
  • Bli en attraktiv arbeidsgiver, samtidig som dere styrker omdømmet og varemerket.
  • NLF-medlemmer som er Fair Transport-sertifisert får svært gode betingelser på forsikring og andre NLF–produkter og tjenester.
  • Få tilgang på informasjonsmateriell og nyttige maler som forenkler deres hverdag.
  • Fordeler i anbudsprosesser og kontraktsinngåelse med Fair Transport.

Kurs er satt opp på formiddag og ettermiddag. 

Eventuelle spørsmål rettes til prosjektleder for Fair Transport:

 

Jubel for nye E16, men fremdeles utfordringer i Fagernes

Den nylige oppgraderingen av E16 mellom Fagernes og Øylo ble markert på mandag, med samferdselsministeren til stede. Både trafikanter i Valdres og de som reiser mellom øst og vest i landet har nå fått en forbedret og tryggere vei. Samtidig gjenstår en viktig strekning for å fullføre utbedringen av traseen. 

Les mer om åpningen og hva forbundsstyremedlem og leder i lokalavdelingen i Valdres, Bjørn Ivar Gunhildgard, har å si om saken på Lastebil.no >>>>

 

Ny avtale på bedriftshelsetjeneste (BHT) er godt mottatt

NLF har inngått avtale om BHT for NLF medlemmer med Hjemmelegene. Tilbudet har begynt å komme ut til medlemmene og flere selskaper har allerede gitt NLF tilbakemelding om at de er i ferd med å underskrive egen avtale. 

–  Dette er et meget godt tilbud som både oppfyller det lovpålagte minimumskravet til BHT, men som også gir medlemmer mulighet til å velge tjenester fra en innholdsrik meny, sier markedsdirektør i NLF, Kjell Olafsrud.

Som BHT kunde får NLF Medlemmer tilgang til alle Hjemmelegene BHT og Hjemmelegene sine tjenester.

Grunnpakken for NLF`s medlemsbedrifter er kr 1.990.-/år, - og dekker det lovpålagte som handlingsplan og årsrapport. Uavhengig av antall ansatte. Forbruk utover grunnpakke faktureres etterskuddsvis etter forbruk.

Les mer om hvilke tjenester Hjemmelegene tilbyr på Lastebil.no>>>

 

Nå haster det med å søke om fellesskapsløyve

NLF minner alle om at fra og med 1. januar 2025 vil de «røde løyver» være historie og det er kun fellesskapsløyvene som vil være gyldige. Det begynner å haste og det lønner seg å søke om fellesskapsløyve allerede nå hos Statens vegvesen for å unngå kø. 

For de som ikke har startet prosessen med å fornye disse, er det klare rådet fra NLF å ikke vente lenger. Dersom du blir stanset for manglede fellesskapsløyve etter den satte fristen, vil du bli stående til dette er ordnet.

Du kan søke om fellesskapsløyve allerede nå hos  Statens vegvesen  

Les mer om dette og hvilke krav som gjelder på Lastebil.no>>>

 

Indre Agder Transport og LL Setesdal Bilruter inngår avtale

LL Setesdal Bilruter (SBR) og Indre Agder Transport AS (IAT) har inngått en avtale som innebærer at IAT overtar godsavdelingen fra SBR. Denne avtalen konsentrerer seg spesifikt på distribusjon av stykkgods i Setesdal.  

I kjølvannet av avtalen kjøper IAT også to lastebiler fra SBR. Den planlagte overtakelsen er satt til 1. februar, og alle ansatte har blitt tilbudt muligheten til å fortsette i sine stillinger. 

Les mer om dette på Lastebil.no>>>