NLF

Nytt fra NLF uke 4, 2024

Det har vært mye vær den siste uken, og vi håper alle har kommet seg trygt frem på veiene. Påmeldingen til årets Transportkonferanse har vært stor, og det er kun noen ytterst få hotellrom ledige. Det er derfor siste frist for å melde seg på og sikre seg rom.  

Den 26.–27. januar braker det løs med en ny transportkonferanse, denne gangen på Quality Airport Hotel Gardermoen. Statsråden kommer, vegdirektøren kommer og det gjør også ny administrerende direktør i NLF, Knut Gravråk i tillegg til vår forbundsleder, Tore Velten.

Gjør dere derfor klar til innholdsrike dager og sosialt samvær. 

Her kan hele programmet lastes ned>>>

Her kan dere melde dere på Transportkonferansen 2024>>>

 

Økte vare- og lastebilkostnader

Totalkostnadsindeksen for lastebiltransport uten bom- og fergekostnader steg med 1,7 prosent fra 3. kvartal til 4. kvartal 2023. Fra 4. kvartal 2022 til 4. kvartal 2023 har de totale kostnadene uten bom- og fergekostnader steget med 3,7 prosent.

 

Ny avtale på bedriftshelsetjeneste (BHT) er godt mottatt

NLF har inngått avtale om BHT for NLF medlemmer med Hjemmelegene. Tilbudet har begynt å komme ut til medlemmene og flere selskaper har allerede gitt NLF tilbakemelding om at de er i ferd med å underskrive egen avtale. 

–  Dette er et meget godt tilbud som både oppfyller det lovpålagte minimumskravet til BHT, men som også gir medlemmer mulighet til å velge tjenester fra en innholdsrik meny, sier markedsdirektør i NLF, Kjell Olafsrud.

Som BHT kunde får NLF Medlemmer tilgang til alle Hjemmelegene BHT og Hjemmelegene sine tjenester.

Grunnpakken for NLF`s medlemsbedrifter er kr 1.990.-/år, - og dekker det lovpålagte som handlingsplan og årsrapport. Uavhengig av antall ansatte. Forbruk utover grunnpakke faktureres etterskuddsvis etter forbruk.

 

Ny rapport avdekker feil som ikke skulle skjedd

Vegvesenet iverksetter nå en rekke tiltak etter at en ekstern gjennomgang peker på flere alvorlige feilvurderinger når det gjelder Tretten bru. – Vi har gjort feil. Det skal ikke skje igjen, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

 

Sjokkert over livsfarlig mobilbruk blant yrkessjåfører

Trønder-Avisa har publisert en video som viser lastebilsjåfører som angivelig filmer hverandre mens de er ute på veien. UP-sjef Anders Sjøtrø uttrykker sin forferdelse og kaller det hele respektløst i et intervju med nyhetsstedet. 

– Dette er helt forferdelig, og det skal ikke skje. Sjåførene er fullstendig klar over risikoen, sier regionsjef Leif Jarle Christensen i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) til Trønder-Avisa. 

 

NLF aksjonerte da statsråden besøkte Fagernes

Busser og lastebiler strømmet inn fra alle retninger gjennom sentrum, da statsråden besøkte Fagernes sentrum. Det er allment kjent at ingen samferdselspolitiker forlater Valdres uten å ha blitt informert om viktigheten av å lede trafikken på E16 bort fra bykjernen. NLF dro i gang en aldri så liten aksjon, som fikk samferdselsministeren til å reagere. 

 

Kontrollerer stadig flere tunge kjøretøy

I 2023 var 504 000 tunge kjøretøy innom en av Vegvesenets kontrollplasser. Dette er 8000 flere enn året før.

 

E39 Bårdshaug bru i Orkanger holdes helstengt

E39 Bårdshaug bru ble umiddelbart stengt fredag 26. januar etter at det ble avdekket setning for pilarene i akse 5. Pilarene skal rehabiliteres som del av vedlikeholdsarbeidene. Setningen gjør at det ikke er kontakt mellom pilartoppen og brubjelken. 

Vegvesenet beklager ulempene, men påpeker at sikkerheten må komme først.

Et nytt statusmøte vil holdes onsdag ettermiddag og SVV vil komme tilbake med mer informasjon torsdag morgen. 

Omkjøringen skjer via Gammelosveien, og det oppfordres til at kjørende er oppmerksomme og tar hensyn.  

 

Nå haster det med å søke om fellesskapsløyve

NLF minner igjen alle om at fra og med 1. januar 2025 vil de «røde løyver» være historie og det er kun fellesskapsløyvene som vil være gyldige. Det begynner å haste og det lønner seg å søke om fellesskapsløyve allerede nå hos Statens vegvesen for å unngå kø. 

For de som ikke har startet prosessen med å fornye disse, er det klare rådet fra NLF å ikke vente lenger. Dersom du blir stanset for manglede fellesskapsløyve etter den satte fristen, vil du bli stående til dette er ordnet.

Du kan søke om fellesskapsløyve allerede nå hos  Statens vegvesen  

Les mer om dette og hvilke krav som gjelder på Lastebil.no>>>