– Vi har blitt lovet midler til dette en rekke ganger, men denne gangen har jeg en god magefølelse, sier Halsøy. 

God stemning 

I går var han og representanter fra næringslivet og flere lokalpolitikken i møte med statsråden om viktige vegprosjekter på Vestlandet.  

– Vi kunne merke på humøret til statsråden at viktige vegprosjekter fra Vestlandet kanskje allerede var inne i kommende NTP, og i dag fikk vi bekreftet at i alle fall ett av dem er det, sier Halsøy. 

Ting tar tid 

Han påpeker at K5 er noe de har arbeidet med i mange år for å få gjennom i NTP. 

– Det er den fjerde samferdselsministeren som lover oss K5, og denne gangen tror jeg det går gjennom. Jeg føler vi kan stole på at det blir byggestart de seks kommende årene, men det betyr ikke at jobben er ferdig. Vi skal fortsette å arbeide for å få nok midler over statsbudsjettet til dette og andre viktige prosjekter. Det vi har vist nå er at det nytter å aldri gi seg, mener Halsøy. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 

TAR STYRINGEN?: Trolig blir det Vedum som får gleden av å bevilge penger til K5. Her tar han seg en visitt i førersetet til en av bilene til Willy Padøy. Foto: Jan Ove Halsøy TAR STYRINGEN?: Trolig blir det Vedum som får gleden av å bevilge penger til K5. Her tar han seg en visitt i førersetet til en av bilene til Willy Padøy. Foto: Jan Ove Halsøy

For viktig til å la vær å bygge 

I pressekonferansen presiserer Vedum viktigheten av utbyggingen. Siden 90-tallet har nær 60 personer mistet livet på E16 mellom Bergen og Voss.   

– Nå skal Arna-Stanghelle bygges. Det er en rasutsatt vei som binder øst og vest sammen. Dette er et kjempestort samferdselsprosjekt, sa han til de fremmøtte. 

Halsøy er glad for at de ser viktigheten av prosjektet og at det er et prosjekt som vil komme hele landet til gode. 

– Nå vil jeg rette en stor takk til alle som har stått på, vært pådrivere og kjempet sammen med oss. Takk til næringslivet, andre organisasjoner, enkeltpersoner og lokalpolitikere. Vi har stått i det, aldri gitt oss og det får vi uttelling for nå, avslutter Halsøy. 

GOD STEMNING: Nyheten ble feiret med kake til de fremmøtte. Foto: Jan Ove Halsøy GOD STEMNING: Nyheten ble feiret med kake til de fremmøtte. Foto: Jan Ove Halsøy