NLF

Nytt fra NLF uke 9, 2024

Alt er klart for den kommende Arbeidsgiverkonferansen, og påmeldingen har startet. Konferansen har blitt en viktig møteplass for deg som arbeidsgiver og i år rettes søkelyset mot forhandlinger, forhandlingsteknikk og hvordan man skal være en god arbeidsgiver og leder i utfordrende tider.

Årets Arbeidsgiverkonferanse holdes den 13.-14. mars på  Clarion Hotel Oslo Airport.

Noen av temaene under årets konferanse vil være:

  • Forhandlingsteknikk – foredrag med en av Norges fremste forhandlings- og meklingseksperter, Sverre Blandhol.
  • De økonomiske fremtidsutsiktene for 2024 - Foredrag med sjeføkonom i Eika-gruppen, Jan Ludvig Andreassen.
  • Mobiletetspakken, nye regler i arbeidsmiljøloven og hva vi kan forvente av hovedlønnsoppgjøret i 2024.

Konferansen har blitt en viktig møteplass for deg som arbeidsgiver – og vi kan slå fast at det blir et spennende program med aktuelle innlegg og ypperlig anledning til å treffe likesinnede og ressurspersoner.

For deg som tilhører en tariffbedrift – husk at «førstemann til mølla» fra din bedrift deltar gratis!

 

9. mars braker det løs på Sadelmakerbryggen i Oslo

Det nærmer seg finalen i Kjetting-NM! For tredje året på rad arrangerer NLF, Sotin, og Flom Kjetting Norgesmesterskap i pålegging av kjettinger. Vi håper så mange som mulig har tid til å delta på arrangementet. NLF ønsker også å informere om at alt er klart for årets Arbeidsgiverkonferanse, og det er nå åpnet for påmelding.

Kjetting NM er åpent for alle og finner sted Lørdag 9.mars på Sadelmakerbryggen i Oslo sentrum. Ta med deg venner og familie å få med deg et forrykende show.

Seks lærlinger og seks proffe sjåfører skal konkurrere om Norgesmester tittelen. Scania, Volvo og Mercedes stiller med sine showtrailere og Statens Vegvesen serverer gratis vafler. Hele arrangementet vil bli ledet av årets kjettingkommentator, Olli Wermskog, som blant annet er kjent fra programmet Kongen befaler.

Det er gratis inngang, og det vil være servering av mat og drikke.

Vel møtt!

 
 

Brudd på kabotasjeregelverket: – SVV kan holde tilbake kjøretøyet

Det er nå klart at kontrollmyndighetene har mulighet til å holde et kjøretøy tilbake for å sikre betaling i de tilfellene der gebyret som ilegges er på 5000 kroner eller mer.

Frem til nå har brudd på reglene om kabotasje blitt håndhevet ved å anmelde forholdet til politiet. For kort tid siden kom beskjeden om at kontrollmyndighetene fra 1. mars kan gi gebyr for overtredelser av regelverket. Norges Lastebileier-Forbund har arbeidet lenge for å få gjennomslag for denne saken og ønsker endringen velkommen.

Da saken ble kjent, ble det klart at NLF var kritisk til at regelverket tilsynelatende ikke ga kontrollørene mulighet til å holde tilbake kjøretøy inntil gebyrene ble betalt. NLF var derfor bekymret for at fraværet av denne muligheten kunne risikere å undergrave bestemmelsene i praksis.

Nå er det imidlertid brakt klarhet i regelverket, og Statens vegvesen har mulighet til å holde kjøretøyet tilbake for å sikre betaling.

 

Nytt støtteprogram fra Enova er lansert

Denne uken lanserer Enova et nytt støtteprogram for tunge nullutslippskjøretøy som går på enten elektrisitet eller hydrogen. NLF hadde håpet at Enova i større grad ville valgt å inkludere de innspillene næringen faktisk kom med i fjor vinter, men oppfordrer likevel alle som kan, om å søke støtte.

 

Ny E6 gjennom Sørfold: – Leirfjordbrua er nøkkelen

Regjeringen foreslår en kostnadsramme på 7,3 milliarder for første byggetrinn av E6 Megården-Mørsvikbotn. NLFs bedriftsrådgiver, Frank Lauritz Jensen, vektlegger betydningen av å sette Leirfjordbrua i bestilling allerede nå for å unngå forsinkelser i byggetrinn to.  

 

Syv nye sjåførambassadører er på plass

Rekruttering er noe av det viktigste NLF arbeider med, og våre flotte sjåførambassadører skal samarbeide sammen med oss for å bidra positivt til rekruttering, være gode forbilder, vise bredden i yrket og vise frem hvordan hverdag er som yrkessjåfør i sosiale medier og arrangementer i regi av både NLF og opplæringskontorene. 

De vil være representert under rekrutteringsturnéen «Følg drømmen, ikke strømmen» som har blitt en tradisjon og et flott arrangement for å vekke interessen til yrkessjåførfaget og en arena for å møte ungdommen og fremtidige lærlinger.

Vi har fått syv nye ambassadører på plass. I listen under ser dere hvem som har blitt plukket ut og hvor de arbeider eller hvor de fullfører læretiden sin. En presentasjon av dem vil komme i neste utgave av NLF Magasinet. 

 
Marie Øybrekken-Nybakken  Litra
Ole-Kristian Eliassen A. Eliassen Transport AS
Sander Rønaas C.P Sand
Sandra Hetland Hustvedt & Skeie Transport
Andreas Nygård Norva24 avd. Drammen
Aron Alstad Gustavsens Transport AS
Live Almhjell lms Ottem Transport
 

Pågående svindel: Ikke åpne falsk SMS fra Vegvesenet

Det er et pågående svindelforsøk på SMS der avsender utgir seg for å være Statens vegvesen. Den aktuelle SMS-en opplyser om at du har en utestående faktura som og oppfordrer til betaling.

– Dersom du mottar en SMS slik som på bildet er SMS-en falsk. Dette er et svindelforsøk og du må ikke åpne linken, sier Ole Grundetjern, som er leder for digital sikkerhet i Statens vegvesen. 

Statens vegvesen blir i økende grad brukt som avsender av SMS-er og e-poster i svindelforsøk.  

Phishing via SMS, såkalt SMiShing, blir stadig mer vanlig. Slike svindelmeldinger inneholder ofte en lenke til en nettside hvor svindlerne prøver å hente privat informasjon, slik som passord, kortinformasjon og personopplysninger. 

 

Trafikkskoler går sammen om å dekke tungbilopplæring lokalt

Det er mangel på kjørelærere på tungbil, og det er langt fra alle kommuner som kan tilby dette. Derfor er det gledelig at Vindafjord Trafikkskole inngår et samarbeid med Husnes Trafikkskole, slik at de kan tilby grunnkurs og kjøretimer for tunge førerkortklasser i Kvinnherad kommune. 

 

Disse tre vil bygge nye Storslett bru

Tre entreprenører er med i kampen om å bygge ny bru på E6 i Nordreisa. Brua skal bygges på en fotballbane, og skyves på plass over Reisaelva når den er klar.

De som har levert tilbud på nye Storslett bru er:

 
Entreprenør Tilbudssum (eks mva)
Christie & Opsahl AS 226 601 762,-
Hak Entreprenør AS 257 189 762,-
Implenia Norge AS 288 724 669,-
 

Statens vegvesen skal nå kvalitetssikre tilbudene, før kontrakt inngås. 

Planen er at entreprenøren som får oppdraget skal starte opp i løpet av våren 2024, og at ny bru over Reisaelva blir ferdig høsten 2026.