NLF

Nytt fra NLF uke 46, 2023

NLF trenger innsikt i hvordan det står til med medlemsbedriftene. Det er med andre ord tid for ny konjunkturundersøkelse for lastebilnæringen. Undersøkelsen er nå sendt til alle medlemmer på e-post. 

Det er ikke satt noen endelig tidsfrist for å besvare, men for å unngå påminnelser, oppfordres alle til å svare så raskt som mulig.

Til alle medlemmer som har fått tilsendt konjunkturundersøkelse på e-post, følger det med en lenke som tar dere til undersøkelsen. Dersom noen ikke finner e-posten i innboksen, kan det være lurt å sjekke søppelposten.

Informasjonen er viktig for å fortsette det viktige faglige og politiske arbeidet NLF gjør. Resultatene sendes blant annet til alle medlemmer og en rekke eksterne interessenter. Rapporten dokumenterer status og utviklingstrekk i næringen, og hvordan forventningene til fremtiden. 

Det er også viktig at alle som svarer, fullfører undersøkelsen. Uten at dette er gjort, kan ikke dataene brukes. For de som har begynt å svare, men ikke fullført, kan ta opp besvarelsen der de glapp ved å trykke på den «grønne knappen» i den opprinnelige e-posten. 

Bli med og gi kunnskap om vår næring! Jo flere som svarer, jo mer slagkraftig blir argumentasjonen!

Har du spørsmål til undersøkelsen, kan du sende en e-post til  Thorleif Foss.

På forhånd takk!

– At Enova-støtten ikke er god nok, har vi sagt lenge

I en fersk rapport fra Riksrevisjonen får støtteordningen for elektriske varebiler og lastebiler kritikk. Dette kommer ikke som en overraskelse for Kjell Olafsrud, markedsdirektør i Norges Lastebileier-Forbund (NLF). Han mener det er på tide for Enova å øke støtten til innkjøp. 

Kollegahjelpens dag: – Viktig å få snakket ut etter ulykken

Yrkessjåfør, Håvard Larsen, hadde aldri vært involvert i en alvorlig ulykke før i sommer. Den krevde et menneskeliv. Han forteller til NRK at han ble godt ivaretatt av blant annet Kollegahjelpen og gir skryt til rådgiver i NLF, Frank Lauritz Jensen, og kollegahjelper for god oppfølging.

NLF markerte Kollegahjelpens dag den 12. november. Dagen har fått oppmerksomhet i flere ulike medier, og flere saker om Kollegahjelpen er på vei.

Som alle trolig har fått med seg, ble forbundsleder Tore Velten sin gave, som var en boks med fiskeboller, loddet ut på Landsmøte i Stavanger i august til en sum av 35.000 kroner. Pengene skulle gå til Kollegahjelpen, og det har resultert i at alle kollegahjelpere har fått en påskjønnelse i form av et gavekort på 500 kroner hver.

Vi minner også om å lagre telefonnummeret til Kollegahjelpen på mobilen din: 415 44 400.

Påmeldingen til Transportkonferansen har startet!

Den 26.–27. januar braker det løs med ny transportkonferanse, denne gangen på Quality Airport Hotel Gardermoen.

Jan-Erik Larssen vil nok en gang lede oss gjennom to spennende og innholdsrike dager. Hold av datoen, program og mer informasjon kommer.

NLF ønsker økonomisk garanti for bilbergerne ved ekstreme forhold

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) retter nå oppmerksomheten mot utfordringene bilbergerne står overfor under ekstraordinære værsituasjoner. I et nytt brev, sendt til Samferdselsdepartementet, ber forbundet om å etablere en konkret økonomisk støtteordning for å sikre rask og effektiv berging av kjøretøy under slike forhold. 

Kritisk til ny Euro 7-forskrift: – Vil øke kostnadene betydelig

På torsdag vedtok Europaparlamentet EU-reglene for typegodkjenning og markedsovervåkning av motorkjøretøyer (Euro 7). – Dette påfører bilprodusentene ekstrakostnader som de må dekke gjennom økte salgspriser, noe som betyr høyere investeringskostnader for lastebileierne, sier fagsjef for teknikk i NLF, Dag Nordvik. 

Veislitasje i Nord: – Det er rett og slett oppbrukte veier vi har

Yrkessjåfører i nord er bekymret for veitilstanden, spesielt strekningen Kløfta på E45 i Vest-Finnmark, som beskrives som tungkjørt og risikofylt. Her kjører yrkessjåførene hver dag med en klump i magen, og faren for ulykker er stor. Nå krever de utbedring av veien. 

NLF reagerer sterkt på massekollisjon: – Dette burde vært unngått

Allerede tirsdag morgen ved 05:00 ble det varslet til vegtrafikksentralen om ekstremt glatte veier i området, ifølge Arild Tullut i Gudbrandsdal Frakt AS (GDF), som bekrefter overfor Oppland Arbeiderblad. Likevel smalt det fire timer etter at varselet ble ringt inn. Dette har fått NLF til å reagere.

Her kan du se NLFs digitale medlemsmøte i opptak

NLF kunne den 8. november ønske velkommen til digitalt medlemsmøte. 

Her kan dere se hele sendingen fra onsdagens digitale medlemsmøte

Vianor med eksklusivt tilbud til alle medlemmer

Som NLF Medlem har du kjempegode betingelser hos oss i Vianor. Sikre høstens levering ved å gjøre din bestilling nå.