NLF

NYHETSBREV FRA NLF ROGALAND OG AGDER UKE 11

Dato 17.03.23
To bedrifter som er 60 års jubilanter (med blomster) To bedrifter som er 60 års jubilanter (med blomster)

God dag.

NLF Rogaland og Agder har satt sammen informasjon vi mener er relevant fra regionen vår. Her finner du også informasjon fra NLF og lastebilrelatert stoff fra både inn og utland.

Denne e-posten går til alle NLF-medlemmer i Rogaland og Agder, samarbeidspartnere, politikere, veieiere og andre med interesse for næringen.

 

NYE STYRER VALGT UNDER ÅRSMØTET

Lørdag 11. mars var det årsmøter i både Rogaland og Agder. Begge årsmøtene foregikk i Mandal. Det var ca. stemmeberettigete på møtet i Rogaland og ca. 40 i Agder.

Av valg ble Oddbjørn Løland valgt inn som nytt styremedlem i Rogaland.

I Agder ble Inge Bergland nytt styremedlem.

Du kan se bilder av alle i styret i Agder og Rogaland ved å trykke på fylket.

Årsmøtet i Rogaland Årsmøtet i Rogaland

 

JUBILANTER

Under festmiddagen lørdag kveld ble det delt ut heder og ære for 25, 40, 50 og 60 års medlemskap. Det er en veldig fin seanse og det er viktig å ære de som æres skal.

25 års merker:

Frode Omdal - Rølland transport AS - Roald Berentsen AS - Benn O. Tvedt

 

40 års merker:

Leif Harald Håkonsen - John P Erga - Odd G Reinertsen - Tor Bjarne Asheim AS - P. M. Østebø AS - Egil Berge Transport - Johannes Egeland & Sønner AS

 

50 års merker

Inge Mollestad

 

60 års merker

Pentagon transport AS (tidligere Kjell Årikstad transport)

Drange transport AS

 

VIKTIGE VEDTAK UNDER ÅRSMØTENE

Av saker som var oppe ble salg av aksjene i Transportkompetanse diskutert i Rogaland. Det ble vedtatt å sende forslag til landsmøtet at aksjene skal selges og det skal skje i løpet av dette året.

Det ble også vedtatt at i år uten landsmøter kan man skyve på årsmøtene til midten av mai. Det gir mer handlingsrom med tanke på å arrangere årsmøtet neste år.

 

INNSPILL TIL SAKER VI BØR JOBBE MED

Under årsmøtene kom det inn flere saker i etterkant av årsmøtene. Der var det signaler til saker vi bør jobbe med.

Blant annet er bompengetrykket regionalt en viktig sak. På de nye strekningene på E18 og E39 mellom Tvedestrand og Arendal samt Kristiansand og Mandal er bompengetrykket stort. Det er nok blant de dyreste i landet sett bort fra tunneler. Det vil bety at det blir regional konkurranse vridning.

Styret skal sende inn forlag om lenger nedbetalingstid av veier til neste NTP.

Vintervedlikehold er også en sak det kom mange innspill på. Dette må tas opp på n ytt med både fylker, Vegvesenet og Nye veier AS slik at vi får gjort justeringer til neste vinter.

 

NYE ELEVER KLARE FOR CE / YSK OG ADR KURS

Snart er 14 elever ferdige på kurs hos Gerds trafikkskole og kommer ut til våre medlemsbedrifter med CE, YSK og ADR kompetanse. De fleste har fått jobb allerede, men trenger du en sjåfør er det kanskje en dyktig elev igjen.

Til mandag begynner nytt kurs. Her var det ca. 60 til informasjonsmøte og intervju. Etter intervju og evaluering etter å ha vært «sidemann» på biler, er det nå 22 elever igjen. Da vil vi om noen måneder ha klare nye sjåfører til medlemsbedriftene.

Nytt kull med elever klart til studiestart Nytt kull med elever klart til studiestart

 

ROGALENDINGER BETALER NEST MEST BOMPENGER I NORGE

Norges største AutoPASS-utsteder har analysert bompenge- og ferjebetalingen i 2022. I gjennomsnitt betalte norske bilister 3967 kroner i bompenger i 2022.

Bilistene i Oslo og Rogaland betalte mest. Oslo-bilistene betalte i gjennomsnitt 6161 kroner, mens rogalendingene betalte 4984 kroner.

Åtte av de ti kommunene med høyest bompengebetaling er i Rogaland og Vestland fylke.

Helt på topp finner vi Strand kommune i Rogaland hvor gjennomsnittlig bompengebetaling var på 9088 kroner. Men så har de også verdens lengste undersjøiske tunnel som skal nedbetales.

 

VI TRENGER FLERE KVINNER TIL YRKET

Kvinnedagen 8. mars ble markert på en fin måte med kvinnelige sjåfører i fokus.

Elen Nyhaven fra Birkenes representerte kvinnelige sjåfører på en fantastisk fin måte. Først var det møte med Samferdselsministeren og 2 statssekretærer etterfulgt av TV2 nyhetene. På kveden var det opptreden i vårt digitale medlemsmøte. Det ble et flott fokus på kvinner i yrket.

Dagen etter kom det et innslag i TV2 nyhetene. For de som ikke har sett innslaget ble det sendt i 21 nyhetene 9. mars. Et bedre innslag for å rekruttere damer til yrket skal man lete lenge etter!

Se vi på statistikken trenger vi helt klart større andel kvinner. Landtransport har 4. laveste andelen kvinner med kun 11,5%. Så her er mulighetene mange.

Og var du nysgjerrig på hvilke yrker det er flest damer i:

 

MANGE FORDELER HOS CIRCLE K FOR NLF-MEDLEMMER

Siden 1993 har Norges Lastebileier-Forbund og Circle K (CK) samarbeidet for å tilby gode fordeler og tjenester til lastebileiere og sjåførene. Du får en grunnrabatt i CK som gjør at prisnivået for hele bransjen senkes. Hadde ikke CK og NLF hatt en avtale med en minimumsrabatt hadde diesel vært dyrere hos andre leverandører også.

Som NLF-medlem med aktivt truck-kort hos Circle K får du blant annet «Koppen» hvert år som gir deg gratis varm drikke på våre stasjoner, og 25 % rabatt på en mengde varm mat.

Morten Skretting hjelper deg også med hva som helt i forbindelse med CK: 959 84 519 - morskr@circlekeurope.com Be Morten om et knakende godt tilbud, det kan lønne seg.

Les mer om dine NLF-medlemsfordeler hos Circle K:

https://www.circlek.no/bedrift/lastebil-og-transport/nlf-medlemskap-og-fordeler

Morten Skretting Circle K Morten Skretting Circle K

 

DIGITAL KONFERANSE ANG. LADEINFRASTRUKTUR FOR TUNGE KJØRETØY

Statens vegvesen og Enova sin dialogkonferanse 22. mars kl 09:00 hvor temaet er infrastruktur for underveislading for tunge kjøretøy. Formålet med møtet er å informere om pågående arbeid hos Enova og Statens vegvesen, samt innhente innspill fra markedsaktører.

Mulighet for påmelding til én til én møter med enten Enova og/eller Statens vegvesen sendes ut i etterkant av dialogkonferansen. 

Har du ikke meldt deg på enda – har du fortsatt muligheten. Du kan melde deg på HER

 

TRENGER DU YSK ELLER ADR KURS FØR SOMMEREN?

Da finnes følgende kurs i regionen:

Haugesund:

YSK: mandag 17. april til fredag 21. april - mandag 22. mai til fredag 26. mai og mandag 12. juni til fredag 16. juni.

ADR: torsdag 13. april - søndag 16. april og torsdag 15. juni - søndag 18. juni.

Kristiansand:

YSK: mandag 24. april til fredag 28. april - mandag 19. juni til fredag 23. juni og helgekurs 2. -3. -4. & 10. - 11. juni

Sandnes:

YSK: mandag 17. april til fredag 21. april - helgekurs 22. -23. april & 5. -6. -7. mai - mandag 2. mai til fredag 8. mai - helgekurs: 3. -4. mai & 9. -10. -11. juni og mandag 19. juni til fredag 23. juni.

ADR: fredag 5. mai til søndag 7. mai

Du finner kontaktdata for påmelding her:

https://transportkompetanse.no/kontakt-oss/

 

MELD DEG PÅ ARBEIDSGIVERKONFERANSEN

Hva betyr det for rekrutteringen å være en tariffbedrift og hva er det som vekker interessen blant de unge som velger å bli yrkessjåfør? Dette er to viktige spørsmål som vil bli besvart under årets arbeidsgiverkonferanse.

Konferansen går av staben 22.- 23. mars og finner sted på Scandic Oslo Airport

Her kan du melde deg på:

https://lastebil.no/Aktuelt/Hva-skjer/Paameldinger/Arbeidsgiverkonferansen-2023

 

KONVOI FOR NY RØLDALSTUNNEL

Mange organisasjoner er med på en konvoi der vi skal kjempe for ny Røldalstunnel. Vi skal møtes på Seljestad lørdag 29. april for å kjøre konvoi videre til Røldal. Det vil også være mulig å delta fra østsiden av fjellet for å møtes til en appell.

Det er søkelys på tunnelen fra Seljestad til Røldal som er prioritet nr. 1. Deretter må vi videre med vintersikker vei til Vågsli.

Vi ønsker sammen med NHO, Haukeliveien AS, sjåførorganisasjoner, kommuner, fylker med flere å vise hvor viktig denne strekningen er for oss og næringslivet som er avhengig av veien. For sjåfører har veien vært en belastning i mange år og nå er det på tide at vi nå får en ny Røldalstunnel.
Dette er også Vegvesenet sin topp prioritet og dette prosjektet er «gryteklart».

Så vil du med å markere støtte til prosjekter sett av 29. april enten du har en lastebil, varebil eller en personbil.

 

TYVERIRAID I AGDER – TA DE FORHOLDSREGLER SOM ER MULIG
Ref. tidligere oppslag på våre nettsider om tyverier fra lastebiler: https://lastebil.no/Aktuelt/Nyhetsarkiv/2022/Her-har-frekke-tyver-forsynt-seg-grovt

Sist helg har tyvene vært og forsynt seg hos Asbjørn Mollestad og sønner og en medlemsbedrift til på Birkeland i Agder. Det er blant annet styreenheter som er stjålet fra bilene.
Da er tyvene på ferde i vår region så vær ekstra påpasselig med hvor biler parkeres. 
Vi har vært i kontakt med politiet som har tatt opp saken internt i Agder og Rogaland. De skal også være ekstra på vakt der de vet at det lokalt er parkert lastebiler.

Vi minner om nummeret til lokalt politi 02800.

 

LANDSMØTET 2023 I STAVANGER

Landsmøtet i NLF skal i år arrangeres i Stavanger i perioden 9. – 11. juni.

Selve arrangementet skal foregå på Energy hotel. Det blir en stor utstilling av biler og tungt materiell på plassen mellom DNB arena og hotellet.

For de som vil delta på et årsmøte har nå muligheten. Det er interessante dager og her får vi se hvordan en medlemsstyrt organisasjon fungerer. Landsmøtet er organisasjonens høyeste organ og planer for de neste årene blir lagt.

Det er bare å ta kontakt med styrets medlemmer for å snakke om din interesse for deltakelse. Du finner kontaktdata på alle styremedlemmene i Agder og Rogaland her:

https://lastebil.no/Medlemsregister/Regioner/Region-4-Agder-og-Rogaland

Landsmøtehotellet i Stavanger Landsmøtehotellet i Stavanger

 

NYTT MEDLEM

Vi ønsker https://www.soltin.no/ velkommen som nye medlemmer i Rogaland.

 

Vi ønsker deg en fin helg!

 

Med vennlig hilsen
Norges Lastebileier-Forbund
Region 4 – Agder og Rogaland

Reidar Retterholt
Regionsjef

Epost;         rr@lastebil.no

Mobil:         + 47 907 73 207                

Telefon:      + 47 415 44 100

Pressevakt:  + 47 415 44 200

Fra NLF sentralt:

https://lastebil.no/Aktuelt/Nyhetsbrev/Nyhetsbrev-2023/Nytt-fra-NLF-uke-11-2023

Fra media:

https://clicklink.nho.no/m/1/26640850/02-b23069-f97705f9136d47c698d4b2b96bfc1763/1/53/41b6bfb9-3177-473e-a53f-6bf69243379f

https://www.mtlogistikk.no/arbeidslivskriminalitet-budbil-godstransport/vil-regulere-budbilsegmentet-for-a-unnga-mafia-tilstander/750598

https://www.veier24.no/artikler/lokale-entreprenorer-vil-ha-vedlikeholdsoppdrag-i-nord-rogaland-og-sor-vestland/527557?utm_source=newsletter-v24main&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-2023-03-10

https://www.h-avis.no/kven-har-bakkekontakt-ikkje-statsraden-i-alle-fall/o/5-62-1499284

https://www.mtlogistikk.no/digitoll-godstransport-svinesund/utsetter-avviklingen-av-direkte-kjoringsordningen-til-2025/752654

https://www.yrkesbil.no/adr-politikk-statens-vegvesen/frp-forslag-om-adr-kontroll-i-private-tungbilverksteder/4044762

https://www.nholt.no/artikler/2023/ics2--tolletatens-svar-pa-noen-konkrete-sporsmal/

https://www.trailer.se/artikel/dieselpriset-lagst-sedan-kriget-i-ukraina-inleddes