Det var onsdag kveld forrige uke at en tidligere trailersjåfør ble oppmerksom på føreren av semitraileren som «kjørte som en j… idiot», slik han uttrykker det. Han varslet politiet, men ingenting skjedde. Ikke før semitraileren kolliderte med en kollega som kom i motgående kjøreretning.

Hengeren slapp
250 meter øst for Lavolltunnelen på E39 i Flekkefjord smalt det. Ifølge lensmann Asbjørn Skåland ved Flekkefjord lensmannskontor har hengeren på semitraileren mistet veigrepet og gått rett i fronten på et møtende vogntog.

– Alt tyder på at farten har vært for stor, sier lensmannen til lastebil.no

De har nå siktet en polsk mann for uaktsom kjøring. Den danske mannen i det møtende vogntoget fikk svært alvorlige skader, men skal ifølge lensmannen nå være utenfor livsfare og på bedringens vei. Polakken kom fra ulykken uten skader.

HER: 250 meter øst for Lavolltunnelen på E39 skjedde ulykken. Foto: Skjermdump fra Google maps HER: 250 meter øst for Lavolltunnelen på E39 skjedde ulykken. Foto: Skjermdump fra Google maps

Forbannet
Den tidligere yrkessjåføren som lastebil.no har snakket med er forbannet og oppgitt.

– Jeg lå etter semitraileren i fire til fem kilometer og ringte politiet for å varsle dem om denne uvettige kjøringen. De svarte ikke på telefonen, og tilslutt reiste jeg til dem og fikk varslet ved personlig oppmøte, sier han.

Lensmann Skåland bekrefter at det i politiets logg er registrert en varsling klokken 16.38. Klokken 21, fire og en halv time senere, smeller det.

Kunne vært unngått
Den tidligere trailersjåføren som var vitne til kjøringen mener at denne ulykken kunne vært unngått.

– Jeg fortalte politiet at sjåføren lå med gulstripa midt under bilen så si hele tiden for å jakte en forbikjøring. Gang på gang kastet han seg inn igjen for å unngå å kollidere med møtende trafikk, forteller den tidligere trailersjåføren som nå er ett av politiets viktigste vitner.

– Veien vi snakker om er svingete og uoversiktlig. Den verste hendelsen var da den polske sjåføren kjørte forbi en annen semitrailer i en høyresving, i et området som går opp og ned og har en høydeforskjell på 40 til 50 meter, forteller han oppgitt.

I MEDIA: Ulykken var omtalt i både Fedrelandsvennen og i lokalavisen Agder. Foto: Faksimiler fra avisenes nettsider

Ikke kapasitet
Lensmannen i Flekkefjord forteller at de daglig får en rekke henvendelser fra publikum om uforsvarlig kjøring. Ifølge ham er det spesielt mange reaksjoner og tips om førere av tunge kjøretøy.

– Denne gangen hadde ikke vår patrulje mulighet til å rykke ut. Vi har svært store avstander i distriktet og at vår patrulje er 10 til 15 mil unna er ikke uvanlig, sier Skåland og beklager.

Rettssak i mai
Polakken er fratatt førerkortet og siktet etter straffelovens paragraf 238. Selv om ikke tiltale er tatt ut ennå ble han forkynt politiets reaksjonen før han ble dimittert og sendt hjem etter avhør.

– Det er berammet rettssak i mai neste år, og der må han møte, forteller lensmann Asbjørn Skåland til lastebil.no

.

FAKTA:
Straffeloven § 238:
Den som uaktsomt ved bruk av våpen, ved motorvogn eller på annen måte forvolder betydelig skade på legeme eller helbred, straffes med bøter eller med fengsel inntil 3 år.