Gran Taralrud er ett av Norges største transportselskaper og har hovedkontor på Lena på Østre Toten i Oppland. De har 450 ansatte og en omsetning på en halv milliard kroner.
De etablert på fem steder i Norge, tre i Sverige, i Vilnius, Tallin og Riga.

Hvor mye Hoyer har betalt er ikke kjent.

Kjempekonsern
Gran Taralrud vil bli en del av det privateide Hoyer-konsernet som opererer i mer enn 80 land over hele verden. Samlet vil Hoyer få en omsetning på cirka 2,5 milliarder per år.

Transaksjonen medfører også at Hoyer sin nåværende flåte på 750 tankbiler økes med 170 og vil totalt disponere 920 tankbiler.

Gran Taralrud er en av de ledende leverandører av transport og logistikktjenester innenfor flytende petroleumsprodukter i Norge, Sverige, Estland, Latvia og Litauen. Totenelskapet vil bli markedsført under merkevaren HOYER så snart avtalen er formalisert.

Oppkjøpet vil forsterke samt utvide Hoyers markedsposisjon i Nord Europa og øker Hoyer sin virksomhet til å omfatte 11 land, med hovedvekt på Skandinavia, Tyskland, Storbritannia og nå også i Baltikum.

Selger seg ut og ned
Torunn Aass Taralrud som har vært eier av selskapet siden selskapet ble grunnlagt, har besluttet å selge alle sine aksjer i Gran Taralrud AS.  Per Ole Gran vil fortsatt ha en eierpost i selskapet, og vil fortsette som direktør sammen med dagens ledelse.

Hoyer vil benytte oppkjøpet til å utvide nåværende virksomhet samt tillegge ny virksomhet innenfor petroleumsprodukter og gassprodukter innenfor regionen og i andre europeiske markeder.

Fornøyde parter
Per Ole Gran er veldig fornøyd med å ta del i noe som han er overbevist over, med nytt eierskap, vil ytterligere styrke Gran Taralrud sin virksomhet, samt åpne opp for vekst og andre markedsmuligheter i fremtiden.

– Jeg er meget tilfreds med å ha overtatt Gran Taralrud. Det er ett suksessfullt selskap med en sterk ledelse og historisk har de levert gode sikkerhetsresultater og god service. Transaksjonen vil danne en god plattform og er et godt utgangspunkt for a videreutvikling og vekst av selskapet. Jeg ser frem til å kunne ønske alle i Gran Taralrud velkommen inn i det multinasjonale Hoyer teamet, sier direktør Mark Binns i Hoyer Petrolog.

FAKTA OM HOYER:
HOYER er et uavhengig familieeid selskap grunnlagt i 1946. HOYER har etter hvert blitt en av verdens ledende leverandører av flytende produkter, og tilbyr omfattende tjenester nasjonalt og internasjonalt. HOYER tilbyr transport og logistikkløsninger innenfor Kjemikalier, matvarer, gass og petroleumsprodukter. HOYER har over 5.000 medarbeidere i over 80 land rundt om i verden som bistår deres kunder til å oppnå suksess i sine respektive markeder, samt ett godt rykte gjennom å levere sofistikerte logistikkløsninger. HOYER opererer 33.000 tank containere, 2.200 vogntog, 2.900 tankbiler, 22.700 IBC containere, samt ett stort antall terminaler, depoter, tankvaskeanlegg og spesialverksted for tanker.

LES MER OM HOYER HER

LES MER OM GRAN TARALRUD HER