Tidligere denne uken ble det kjent at Arbeidstilsynet har avdekket ulovlige lønns- og arbeidsforhold i Bring Transportløsninger. Sjåfører ansatt i selskapets avdelinger i Nord-Norge skal ha fått utbetalt for lav lønn i forhold til arbeidsmengdene. De skal også ha jobbet ulovlig lange skift, i tillegg til å ha manglet turnusplaner.

Forholdene har fått flere sjåfører til å si opp jobben, samtidig som enkelte har forsøkt å finne seg andre jobber internt i Bring-systemet. Det skulle vise seg å ikke være så enkelt.

Postkom: – Utsatt for gjengjeldelse

Da en sjåfør, som også varslet om de ulovlige forholdene i Bring Transportløsninger, søkte jobb i Brings E-Handel og logistikk i Nord, møtte han veggen. Dette har NRK fått bekreftet, gjennom tilgang til en e-post som ble sendt av arbeidsgiveren:

«Han har sagt opp sin jobb i et Posten eid selskap frivillig. Skapt en masse støy og dårlig publisitet for Bring. Vi lever i et demokrati der vi selv bestemmer hvem vi skal ha til arbeidsgiver og jeg bestemmer hvem som skal jobbe hos E-Handel og logistikk i Nord» (...)

Posten/Brings fagforening Postkom mener sjåføren er utsatt for gjengjeldelse, noe varslere skal vernes fra så lenge vedkommende er ansatt i bedriften etter Arbeidsmiljøloven.

Posten Norge: – Ikke en varslersak

Pressesjef John Eckhoff mener imidlertid at Arbeidsmiljøloven ikke gjelder her.

– Så vidt jeg skjønner så er ikke dette er varslersak ut fra arbeidsmiljøloven. Personen det er snakk om er ikke ansatt hos oss, og var heller ikke det da han søkte om jobb.

Dette tilbakeviser sjåføren, som sier han fremdeles var ansatt i Bring på dette tidspunktet, selv om han hadde sagt opp jobben.

Les hele saken på NRKs nettsider