Prøver av dieselen er sendt til tollvesenet, som vil sende ut bøter på til sammen 300 000 kroner. – I tillegg får de bøter for overlasten. Siden det på kontrolltidspunktet ikke kunne betales eller stilles garanti for overlastgebyr, ble de to lastebilene med overlast tatt i forvaring til forholdet med gebyrene ble ordnet, i utgangspunktet 10 000 til 11 000 på hver lastebil, forteller overingeniør i Statens vegvesen, Torodd Jansen.
Lastebilene ble stoppet i en storkontroll, som ble avholdt de tre siste dagene i forrige uke. I alt ble 90 vogntog fra inn- og utland kontrollert.

De fleste godt vinterskodd
De fleste vogntogene var godt skodd for vinteren, får vi vite. Men det er ikke bare utenlandske vogntog som sliter på norske vinterveier. I alt ble 10 biler ilagt kjøreforbud for manglende kjettinger. Fem var norske og fem utenlandske.

Resultatene
Dette ble avdekket av vegvesenet i løpet av den tre dager lange kontrollen: Ti biler ble ilagt kjøreforbud for manglende kjettinger. Det ble utstedt 7 tekniske kontrollsedler. Åtte rapporter om overlast ble skrevet. To litauiske vogntog manglet papirer for godstransport. Tre førere blir anmeldt for ikke å ha stoppet for kontrollen. Fem utenlandske tilhengere manglet vognkort. En tilhenger var begjært avregistrert.
Kilde: Eidsvoll Ullensaker Blad