Prosjektgruppen hadde gjort en meget grundig jobb, og samferdselsministeren var imponert. Ikke minst da hun fikk en tur på Rv.3 med Kjell Roger Korneliussen i Elvrum Transport.
Prosjekt 80 på Riksvei 3 gjennom Østerdalen er et samarbeide mellom Norges Lastebileier-Forbund og If skadeforsikring. Rv.3 er en meget ulykkesutsatt vei. 36 personer har omkommet i trafikkulykker på denne veien de siste ti årene.. Årsaken er at veien kan virke rett og fin og innby til stor fart, men den er smal, og ingen har tall på hvor mange speil som har gått med når vogntog har møtt hverandre. Prosjektgruppen har kalt prosjektet ”På riktig side” (av 80 km/t).

Derfor var det svært tilfredsstillende for NLF og If, og spesielt for prosjektgruppen, at samferdselsministeren tok turen fra sitt trygge kontor i regjeringskvartalet til Svingen kontrollplass. Hun ga klart uttrykk for at hun var imponert over at en veibrukergruppe hadde tatt et slikt initiativ. At 20 lastebileiere som i stor grad lever av å kjøre opp og ned Rv.3 frivillig hadde fått nedsatt hastighetsbegrenseren til 80 km/t fra det lovlige 89 på hele 250 lastebiler var hun særdeles imponert over.

For å få et lite inntrykk av hva Rv.3 virkelig er fikk hun en tur noen kilometer oppover Rv.3 og tilbake til Svingen med Kjell Roger Korneliussen, som kjører for Elvrum Transport. Samferdselsministeren uttrykte også hvor imponert hun var over både bil og sjåfør, og var ikke vanskelig å få i tale for noen av de tilstedeværende. Selvsagt var både representanter for Statens vegvesen og Utrykningspolitiet til stede.
Vi kommer tilbake med en større reportasje i neste utgave av BNT. Så følg med.