Men selve tittelen ”Norge tyr til veien” var mer interessant enn som så. I mange år har et manglende vedlikehold, og en mangelfull utbygging av veinettet vist at vi inntil vulkanutbruddet har tydd for lite til veien. Vi har ingen problemer med å ønske Hans Majestet god tur med fly til København, men vi ser gjerne at flere politikere reiser mellom sitt valgdistrikt og Stortinget med bil eller buss fremfor å fly. Kanskje hadde det da vært enklere å få forståelse for veiens betydning. Hvis dette kunne være en bivirkning av askeskyen kunne vi vel nesten hilst den hjertelig velkommen og invitert den til å bli en stund.

Vi flirte litt da en fotballspiller fra Molde surmulet for åpent kamera over at han og laget måtte reise med buss fra bortekamp i Skien. – Det er kjedelig å reise med buss, var den avsluttende kommentaren.

Men det er mange nordmenn som har veien som sin arbeidsplass, og som kjører betydelig lenger enn Skien-Molde. Det er imidlertid ingen grunn til å kjede seg. Tvert imot blir det stadig mer spennende, fordi veiene forfaller i sterkt akselererende tempo. Det er i ferd med å bli mer spennende enn godt er. Den forrige vegdirektøren, Olav Søfteland, tok en sjelden ferietur med bil i Norge og kommenterte etterpå at veiene var i dårligere forfatning enn han hadde trodd. Jo flere som oppdager dette desto bedre. Så for oss må gjerne den vulkanske askeskyen bli her en stund, slik at mange flere i Norge må ty til veien.