Sjåføren er en viktig ressurs når det gjelder økonomi, miljø og sikkerhet. For å understreke dette avholder vi sjåførkonkurransene. I Europa er konkurransen kjent som Young European Truck Driver, og blir støttet av den internasjonale veitransportunionen IRU. Så langt har over 6 000 sjåfører deltatt, og konkurransen har vært en stor suksess. De øvrige konkurransene finner sted i Latin-Amerika, Asia, Afrika og Australia.

Scania startet sine sjåførkonkurranser i 2003, som et svar på EUs mål om å bedre trafikksikkerheten, redusere trafikkulykker og øke interessen for sjåføryrket. Sikkerhet står fortsatt sentralt. I tillegg ser transportindustrien, politiske ledere og samfunnet for øvrig andre fordeler ved å fokusere på sjåføren. Young European Truck Driver er blitt særlig relevant i lys av EUs nye regelverk, som krever at yrkessjåfører skal gjennomgå 35 timers trening per femårsperiode.

Fra 12. januar kan du som yrkesaktiv sjåfør med lappen på bil og henger klikke deg inn på Scanias hjemmesidewww.scania.no. Her tar du en teoritest direkte på skjermen, består du denne, er du videre i kvalifiseringen. På vårparten starter den praktiske gjennomføringen av konkurransen, hvor deltakerne skal vise sine ferdigheter bak rattet. Den beste i Norge går videre til den store europeiske finalen, hvor han eller hun møter de andre 24 deltakerne. Finalen finner sted ved Scanias hovedkontor i Södertälje, Sverige, i oktober. Vinneren av den europeiske finalen stikker av med en helt ny R-serielastebil!