Da Statens vegvesen region Nord, arrangerete trafikksikkerhetskonferanse i Tromsø forrige uke, var NLF invitert til å holde innlegg under overskriften "Hva kan vi bidra med for å nå trafikksikkerhetsmålene?". Trafikksikkerhetsmålene det siktes til er målet fra forslagt til Nasjonal Transportplan 2014–2023: En sterk redusering av antall hardt skadde eller drepte i trafikken, maksimalt 100 drepte. Målet er en del av veien mot 0-visjonen: Ingen hardt skadde eller drepte i trafikken.

Det var prosjektleder Jens Olaf Rud som presenterte hva NLF kan bidra med, en presentasjon som fikk gode tilbakemeldinger. Da regionveisjef Torbjørn Naimak i vegvesenet oppsummerte konferansen trakk han spesielt frem NLFs innlegg som positivt, ikke minst fordi innspillene var konstruktive og inviterte til samarbeid.

Jens Olaf Rud snakket om NLF generelt og om prosjektet han leder – På riktig side – der NLF skal invitere medlemsbedrifter til å delta aktivt i holdningsskapende arbeid. Rud poengterte at trafikksikkerhet henger sammen med holdninger og at sjåførenes holdninger påvirker omdømmet til næringen.
– Som en effekt av fokus på trafikksikkerhet, kan lastebileiere få bedre økonomi og tryggere arbeidsplasser for sine sjåfører, understreker Rud.

Det vil stå mer om prosjektet På riktig side i BNT nr. 11, som kommer i slutten av november.