En ny forskrift om godkjenning av bil og tilhenger til bil er nå offentliggjort. Den trer i kraft 15. september 2012. Forskriften ligger på lovdata.no, her.

Den største endringen for bileier gjelder enkeltgodkjenning av bil og tilhenger. Etter den nye forskriften vil påbygger av bil regnes som fabrikant og må dokumentere dette med underlag som redegjør for ulike tester og beregninger for hvert enkelt kjøretøy. Dette vil kreve en større mengde dokumentasjon fra påbygger enn praksis er i dag. Denne dokumentasjonen må følge bilen ved godkjenning på en trafikkstasjon.

Det er mulig å søke om godkjenning etter nåværende regelverk for alle biler som er innfortollet innen 14.september 2012, ifølge forskriftens §22.2 som omhandler overgangsregler.

I følge Vegdirektoratet er det å bestille time en del av godkjenningssøknaden. For å godkjennes etter nåværende regelverk, må det derfor bestilles time for visning for alle chassisnr. som skal ha påbygg og vil bli registrert etter 14. september. Det er viktig at timen bestilles før 14. september og at den samsvarer med dato for når bilen er klar for godkjenning slik at kaos i timebestillingsystemet unngås. Det kan bli stor pågang, så ikke vent til siste dag.