Ordfører i Oslo, Fabian Stang, ble i dag med på en omfattende leveringsrute gjennom Oslo sentrum. Det var Oslo Handelsstands Forening (OHF) og Leverandørenes Utviklings og Kompetansesenter (LUKS) som sto bak. De har invitert ordføreren med på forskjellige leveringssituasjoner, for å illustrere noen utfordringer rundt det å levere varer i byen.

Første post på programmet var å levere øl fra en tankbil til en kafé i Skippergata, der det ikke finnes muligheter til å parkere lovlig. Deretter gikk turen innom blant annet Kirkegata og Rådhusgata. Stang fikk demonstrert at avstanden mellom lovlig parkering og varemottak kan være lang og at blant annet sykkelstier på begge sider av sentrumsgatene kan gjøre det vanskelig – noen steder umulig – å parkere lovlig. Når man må parkere langt unna varemottak må man i tillegg forsere både fortauskanter og brostein med varene før man kommer til varemottaket.

– Det spørs om vi ikke må se på en løsning der det ikke er sykkelstien på begge sider i samme gate, sånn at det blir mulig å levere varer, var en av Stangs kommentarer til TV 2 etter seansen.

På TV2s nettsider kan du se video av Stang som leverer varene, her.