Onsdag ettermiddag oppsto en livsfarlig situasjon på E16 mellom Bergen og Voss, da en semitrailer i høy hastighet kjørte forbi en personbil og holdt på å kollidere med en møtende bil. Føreren i den forbikjørte personbilen sier til Bergens Tidene at han holdt rundt 80 kilometer i timen da semitraileren kjørte forbi.

– Trafikksikkerhet er hverdagen til våre medlemmer og er derfor en meget viktig del av arbeidet til NLF. Vi vil at aktører som kjører så uforsvarlig som i dette tilfellet skal bort fra norske veier. Dette er en politisak, og NLF oppfordrer de som kan ha sett noe i saken til å gå til politiet, sier kommunikasjonssjef i NLF, Kari Brun Ågotnes.

Forbikjøringen onsdag ettermiddag ble filmet fra passasjersetet i den forbikjørte personbilen. Se videoen på bt.no, her. Har du tips om saken, henvend deg til trafikkseksjonen i Hordaland politidistrikt, telefon: 55 55 63 00

Strekningen mellom Bergen og Voss på E16 er en av de mest ulykkesutsatte i Norge. NLF var nylig med i en arbeidsgruppe som utarbeidet forslag til strakstiltak som skal gjøre strekningen tryggere. Tiltakspakken skal gjennomføres i løpet av 2012.