154 omkom i 2012-trafikken, ifølge Statens vegvesens foreløpige ulykkestall for forrige år. Dette er 14 lavere enn i 2011, og det laveste tallet siden 1950.

– For NLF har trafikksikkerhet topp prioritet og selv om 154 drepte selvfølgelig er 154 for mye, vitner dette om en positiv utvikling, sier administrerende direktør, Geir A. Mo.
Antallet drepte har sunket samtidig som antall kjøretøy på norske veier har steget, ikke minst tunge kjøretøy.
– Vi vet at det er mange tunge kjøretøy involvert i trafikkulykker, og det er da viktig å understreke at det å være involvert ikke er det samme som å ha skyld i ulykken, påpeker Mo.

I pressemeldingen som SVV sendte ut 1. januaruttalte vegdirektør Terje Moe Gustavsen at risikoen for å bli drept eller hardt skadd i trafikken er historisk lav, men at arbeidet fortsetter og at vegvesenet har nye og ambisiøse mål.
– Å fortsette arbeidet med å redusere antall drepte eller skadde i trafikken, er en kamp som NLF støtter opp om. Vårt bidrag til at den positive tendensen skal fortsette er blant annet prosjektet «På riktig side» og medlemstilbudet «Dugnad for færre skader». Begge deler er forebyggende og holdningsskapende arbeid rettet mot lastebilsjåfører, avslutter Geir A. Mo.