Fristen for enighet er midtnatt søndag 7. april. Dersom enighet ikke oppnås,vil det bli streik fra arbeidsdagens begynnelse mandag 8. april. Klikk her for å komme til NHO Transports oversikt over bedrifter som er tatt ut til streik.

NLF er ikke medlem i NHO og er derfor ikke part i den pågående konflikten. Det er ikke varslet streik i noen av de bedriftene der NLF er part i tariffavtalen. Det fremgår av oversikten at det heller ikke er varslet streik i denne omgang i noen av NLFs medlemsbedrifter som også er medlem i NHO.

Det er imidlertid verdt å merke seg at det fra mandag morgen kan være streik hos enkelte av oppdragsgiverene til NLFs medlemmer og dersom dette fører til behov for å permittere ansatte i egen bedrift, må dette varsles.

Det løper ingen frist for å varsle permittering når det er streik i annen bedrift, jmf. HA § 8-3 nr. 4. Det er dog en plikt til å varsle så tidlig som mulig. Det er også en plikt til å drøfte dette med de tillitsvalgte før varsel sendes. Det anbefales at varsel sendes ut før helgen i bedrifter der permittering kan bli aktuelt.

Klikk her for å laste ned forslag til betinget permitteringsvarsel.
Klikk her for å laste ned ubetinget permitteringsvarsel.

Det er også verdt å merke seg at det er varslet streik på enkelte ferjestrekninger, noe som kan føre til dårligere fremkommelighet på enkelte kjøreruter. Klikk her for å laste ned oversikt over hvilke samband som vil bli rammet.