NLF Hordalands markering har fått stor oppmerksomhet, både i media og i befolkningen over hele landet. Fylkesleder Jan-Ove Halsøy forteller til Bergens Tidende at han har fått telefoner og sms-er fra Alta i nord til Kristiansand i sør, og at folk sier de skal stoppe – til og med med skolebussen.

Markeringen foregår samtidig med at ti år gamle Anja Gardien begraves hjemme i Nederland. Hun og faren David Gardien omkom i en tragisk ulykke ved Ådland bru på Stord for to uker siden. NLF Hordaland tok initiativ til markeringen for å vise respekt for alle som har mistet livet eller blitt skadet på veien i vinter. En av Davids kolleger i Norge har vært i kontakt med Sabine Gardien, moren til Anja, og fortalt om aksjonen. Hun synes det er rørende og veldig flott at folk bryr seg, skriver Bergens Tidende.

Aksjonen har som formål å sette fokus på dårlig vintervedlikehold på norske veier. Halsøy understreker at dette ikke er ment som kritikk til brøytemannskapene, men at det er regjeringen og Statens vegvesens vedlikehold av veiene som er målet for kritikken.

Punktmarkeringen vil foregå torsdag 14. mars, fra klokken 14.00–14.05. NLF Hordaland oppfordrer alle til å stoppe på egnet sted og slå på varselblinken.