Fram til 30. oktober skal over 300 ungdommer fra hele landet konkurrere i sitt fag og for å vise det fram til resten av Norge. Her skal det konkurreres i alt fra billakkering og muring til helse, kokkelering og frisering, og ikke minst yrkessjåførfaget. Simen Kaulum fra Lillehammer er en av sjåførdeltakerne.

Fagfolk
Ifølge Statistisk sentralbyrå vil Norge i 2035 mangle opp mot 90.000 fagarbeidere. Det blir særlig behov innen elektro, industriell produksjon, bygg og anlegg og helse- og oppvekstfag. Når Yrkes-NM og en egen yrkes-messe arrangeres i Trondheim gir det en mulighet for mange til å orientere seg om fagene. Hele Norge er representert i dette viktige norgesmesterskapet. De beste i de ulike fagene har mulighet til å komme inn på Yrkeslandslaget og være med i VM som arrangeres i Brasil høsten 2015.

Møt mesterens mester
NM har over 300 deltakere. Mesterskapet gjennomføres i Trondheim Spektrum som et mini-OL med åpningsseremoni, konkurranser og avslutningsseremoni. Det er gratis adgang og det er ventet omkring 20.000 besøkende. Det tilbys også flere gratis seminarer. Blant annet kan ungdom og foreldre møte "Mesterens mester", Marco Elsafadi, som på sin måte vil inspirere til riktige karrierevalg.

Dette er yrkene det konkurreres i:

Anleggsgartnerfaget
Anleggsmaskinfører 
Automatisering 
Barne- og ungdomsarbeider 
Betongfaget 
Billakkering 
Bilmekaniker 
Bilskade 
CNC 
Design og sømfag 
Elektriker
Frisørfaget
Helsefagarbeider 
Industrimekaniker
Kjøttfag
Kokk
Konditor
Kulde- og varmepumpemontør
Mediegrafiker
Murerfaget
Rørlegger
Servitør
Telekommunikasjon
Tømrerfaget
Ventilasjons- og blikkenslager
Yrkessjåførfaget