Han kommer fra Drammens Tidende der han har vært nyhetsjournalist siden 2008.

Det siste året har han jobbet mye med Nett-TV, og sammen med fotograf Rune Folkedal lagde han det mest sette nyhetsinnslaget i hele aviskonsernet Amedia i 2013. TV-innslaget er nominert til «Årets reportasje» under de store mediedagene i Bergen i mai. Stig var både journalist, fotograf og redigerer av innslaget.

Se videoen her

Stig har også jobbet i Laagendalsposten på Kongsberg, lokalradio i Oslo, NRK, og vært med på å starte både lokalradio (Radio Tri) og –avis ( Dølen) på Vinstra.

Han har også vært næringskonsulent i både Sør-Fron kommune og Ringebu kommune.

Stig bor nå i Vikersund, men er født og oppvokst på gård på Hundorp i Gudbrandsdalen og har hatt mange timer på traktorsetet. Både på jordet med plog og slodd, men også med snøbrøyting og ammoniakkbehandling av halm. Det betyr han vet litt om hva ADR innebærer.

Han har førerkort i alle klasser for det som kan kjøres på vei, og har også kjørt øl for Ringnes, dyretransport og litt buss.

Stig har i en årrekke hatt flere tillitsverv i skolesammenheng, men også i det frivillige organisasjonslivet. Av utdannelse er han agronom.

Av hobbyer har han vært mest engasjert i hund. Han har oppdrettet over 100 valper av rasen Berner Sennenhund, og har eksportert valper til 16 land. På grunn av en for hektisk hverdag de siste årene har denne hobbyen ligget litt lavt.

Stig er singel, men er far til Håkon (18), Kari (21) og Hans Iver (23).

I tillegg til å være en aktiv bidragsyter til NLF Magasinet skal han også være med på å styrke NLFs profilering på sosiale medier, og etter hvert lage videoer som skal publiseres på lastebil.no.