Telemarksavisa forteller om en 20-årig litauer som er dømt til 45 dagers ubetinget fengsel for tyveri av diesel fra en lastebil. Litaueren får også inndratt 15 plastkanner som ble brukt under dieseltyveriet. 
8. februar i år tømte litaueren rundt 80 liter diesel fra en lastebil som sto parkert i Porsgrunn. Han ble tatt på fersken. Litaueren ga en uforbeholden tilståelse da saken mot ham om grovt tyveri var til behandling i Nedre Telemark tingrett.

Dommen i Nedre Telemark tingrett på 45 dagers ubetinget fengsel er i tråd med påstanden fra påtalemyndigheten. Dommerfullmektigen var klar på at den strenge straffeutmålingen skyldtes at tyveri av drivstoff av nyttekjøretøy er en alvorlig handling, og viste til store kostnader og driftstap for transportører som opplever dieseltyveri. I tillegg ble det pekt på at vogntog som går tom for drivstoff kan skape store trafikale problemer.

Det er ellers verdt å merke seg at litaueren ble pågrepet 8. februar, møtte i tingretten to dager senere og dommen var klar samme dag. Rosverdig rask behandling!