Er du i tvil om hva dette handler om? Neppe – dette er selvfølgelig en ny historie om en dieseltyv.

Midt på natta
Klokka er 00:30 søndag. Alt er tilsynelatende normalt. En utenlandsk registrert varebil svinger av Kongsvingerveien (Rv. 2) en drøy kilometer sør for Kongsvinger sentrum, og inn på Sideveien. Inn på Sideveien nummer 9 og tomta til Tommy og Gunnars Transport. Der står seks av sju av de bilene transportbedriften rår over. De har helgehvil. Det har ikke føreren av varebilen med et LT merke bak

– Jeg fikk en telefon fra en som har nabotomta til oss, og da tok det ikke mange minuttene før en kompis og jeg var på plass, forteller Tommy Engen.

Sammen med den gode naboens og sin egen bil sørget de for å stenge inne bilen til den ubudne gjesten.

LES OGSÅ: Lanserer dieselalarm og "anmeldelse"

Borte vekk
Karen i varebilen hadde skjønt lunta. Han var ikke å se. Kanskje han hadde stukket av?

– Inne i bilen hans stinket det diesel, og i varerommet talte jeg nærmere ti tomme 20 liters kanner. Det lå også en grov «sugeslange» der, forteller Engen og føler seg sikker på at dette ikke var mannens første gang med nattlige aktiviteter.

Da de gikk omkring mellom lastebilene fant de to løse tanklokk, og etter hvert dukket synderen opp.

– Han nektet i starten, men krøp etter hvert til korset og la kortene på bordet overfor politiet, sier Engen som også er styremedlem i Region 2 i NLF.

RYKKET UT: Tommy Engen rykket ut sammen med en kamerat og sammen med en tredje mann holdt de litaueren i sjakk til politiet kom. Foto: Privat RYKKET UT: Tommy Engen rykket ut sammen med en kamerat og sammen med en tredje mann holdt de litaueren i sjakk til politiet kom. Foto: Privat

Jobber på gård
Litaueren er politianmeldt for forholdet. Han fikk reise «hjem» etter at han hadde avlagt forklaring og identifisert seg overfor politiet natt til søndag.

Den anmeldte karen jobber på en gård i distriktet. Det bekrefter en gårdbruker lastebil.no har snakket med. Gårdbrukeren vil ikke kommentere om dette påvirker litauerens ansettelsesforhold.

– Dette er en sak mellom ham og politiet, og en personalsak hos oss, er bondens eneste kommentar.

Holdt seg i skinnet
Tommy Engen innrømmer at det er svært irriterende at det ikke er mulig å få ha ting stående i fred. Det er ikke første gang de opplever at diesel blir stjålet.

– Det kunne vært fristende å tatt saken i egne hender og gitt ham en real omgang, men vi ønsket å anmelde forholdet og klare å holde oss i skinnet, sier han til lastebil.no

Han fylte ut en anmeldelse til politiet natt på parkeringsplassen natt til søndag, og skal også sørge for å «anmelde» saken til NLF.

Her kan du "anmelde" dieseltyveri til NLF