De ønsker også å styrke kontrollen mot illegale nettsteder og mot smugling av syntetisk narkotika i post- og kurersendinger.

Vil bli tollpoliti
En helhetlig og effektiv grensekontroll forutsetter at Tollvesenet også påtar seg nye oppgaver som personkontroll, promillekontroll, kjøretøykontroll og beredskapsoppgaver. Tolldirektøren påpeker at Tollvesenet kan avlaste politiet ved å påta seg etterforskning av mindre alvorlig smugling. Dette er oppgaver som i mange andre land ligger til tollvesenet.

Fikk rapport
Finansminister Siv Jensen mottok tirsdag Tollvesenets rapport med tiltak for å styrke grensekontrollen fra toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse.

Det har over lang tid vært økning i grensekryssende kriminalitet, og trusselbildet er stadig mer komplekst. Forslagene i rapporten gjør Tollvesenet til en mer målrettet og slagkraftig kontrolletat på grensen.

LES OGSÅ: BUNNSKRAPT KASSE HOS TOLLERNE

Uforutsigbare
Tollerne ønsker å bli bedre på det meste og tar til orde for mer kreativ jobbing og behov for mer utstyr.
– Vi skal være mobile, uforutsigbare, og bruke moderne teknologi i smuglingsbekjempelsen. Dette krever skiltlesende kameraer ved grensepassering, styrket bemanning, flere mobile tollpatruljer, flere tjenestehunder, mer skanner- og røntgenutstyr og bedre kontrollfasiliteter på grensetollstedene, sier toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse.